ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Must-do reistips in Tortuguero

Wilkin 10 juni 2022 Costa Rica Reistips, Tortuguero bezoeken

In het noorden van Costa Rica ligt op 4 uur rijden vanaf San Jose het bekende dierenrijk Tortuguero National Park. Tortuguero bezoeken kan alleen per boot. Dat heeft zo zijn charme, gedurende 1,5 uur vaar je door de indrukwekkende smalle kanalen langs de mangroven en door het dichtbegroeide regenwoud naar je verblijf. Ik vertel je hier mijn reistips over wat je kan doen en beleven in Tortuguero, vergeet niet eerst een toegangskaart te kopen bij een ranger om het park in te kunnen! 

Reistips Tortuguero 

1) Dieren spotten vanuit een kano of stille boot

Dieren spotten in Costa Rica is helemaal het ding: denk dan aan verschillende apensoorten (howler monkeys (brulapen), spider monkeys en de white faced capuchins) die over je heen springen van de ene naar de andere kant maar ook aan krokodillen, neushoornvogels en leguanen. In de ochtend sta je op met de krijsende en tsjirpende dieren: heerlijk vroeg. Optimale tijd om met een kano of boot het regenwoud te doorkruisen. Ik adviseer het met een gids te doen: die weet net iets beter waar en wat er allemaal te vinden is. Misschien vindt hij ook wel een Pachira. Dat is een grote witte bloem die groeit aan de bomen waar ze daar haarshampoo van maken. Erg lekker kan ik uit ervaring zeggen…

2) Schildpadden avondexcursie boeken

Als de avond valt leggen verschillende schildpadden hun eieren op het strand. Er zijn 3 soorten schildpadden: de lederschildpad, de karetschildpad (beiden eieren in september t/m oktober) en de groene zeeschildpad (vooral eieren leggend in juli en augustus). De excursie is misschien wat aan de dure kant (35 USD p.p.) maar dat is het meer dan waard. Het strand is verdeeld in allerlei vlakken en met je gids wacht je het ‘turtle signal’ stilletjes af in een per vak toegewezen overkapping achter het strand. Een magische ervaring als je dan een schildpad eieren ziet leggen.

3) Kikkerexcursie avondwandeling

Er is ook een mogelijkheid tot het lopen van een kikkeravondwandeling door het regenwoud (over een soort van betonnen pad net boven het water). Je ziet dan allerlei prachtige kikkers. En spinnen en apen vlakbij. Ook weer niet al te goedkoop maar wel erg leuk. Denk dan aan de (erg bekende) roodoogmaki-kikker, pijlgifkikker, Bluejeans frog of een doorzichtige Glaskikker. Het is een beetje een sport om ze te ontdekken met je zaklamp.

4) Wat neem je mee op reis?

Muggenspray is zeer welkom. In Tortuguero is er echt geen tekort aan muggen. Iets met DEET erin helpt goed. Een verrekijker is altijd handig en ook een camera met een goede dikke zoomlens. Een poncho is erg handig omdat het erg vaak even hard regent. Dan blijf je toch droog.

Tortuguero bezoeken is al met al een echte aanrader. Ik ben in veel regenwouden geweest, maar dit was echt wel zeer de moeite waard. Het is ter plaatse niet goedkoop te noemen maar wel speciaal! Neem een lokale gids als je op excursie wilt. Dit geeft echt een meerwaarde. Onze Local Hero Wil geeft je met alle liefde zijn tips, niet voor niets één van zijn top 5 dingen om te doen in Costa Rica.

Terug naar overzicht