De leukste reistips volgens Lisette van Travellust

Lotte 20 juli 2018 Mexico Interview, Reistips

Hoe is het om als digital nomad de wereld rond te reizen? Wat is onmisbaar op reis? Lisette, oprichtster en eigenaar van reisblog Travellust deelt haar reistips met ons. Maak kennis met haar en haar blog. Lees hier het interview:

1) We beginnen met een dilemma: tijdens je reis alleen Mc Donalds eten óf elke ochtend ontbijten met rijst&bonen?

Haha, wat een horrordilemma! Normaal gesproken ga ik altijd voor gezonde en lokale gerechten, dus eigenlijk zou ik nu voor rijst en bonen moeten kiezen. Maar ondanks dat ik bijna alles lust, lust ik twee dingen niet… en laat dat nou net rijst en bonen zijn! Ik moet dus met pijn in mijn hart kiezen voor de Mc Donalds. Dan maar iedere ochtend een veggieburger.

2) We kennen jou van je blog Travellust, wat vinden lezers op jouw blog? 

Op Travellust neem ik mijn lezers mee naar de mooiste plekjes van deze aardbol. Het is een reisblog voor ondernemende reizigers, die verliefd zijn op de wereld en niet bang zijn voor het onbekende. Vind je reizen toch een beetje lastig? Ik geef graag praktische tips om reizen makkelijker te maken. Zo deel ik regelmatig mijn exacte reisroutes met tips voor hotel en vervoer, laat ik zien dat een auto huren buiten Europa echt niet eng is en vertel ik je wat je niet mag missen bij een bezoek aan een bepaald land. Ook deel ik graag de mooiste reisfoto’s via mijn Instagramkanaal.

3) Hoe is het om als digital nomad de wereld rond te reizen?

Het maakt mij enorm trots dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en op die manier plaatsonafhankelijk kan werken. Dat had ik 1,5 jaar geleden, toen ik nog een ‘saaie’ ambtenaar was, nooit durven dromen! Ik ben net terug van 7 maanden reizen en werken in Azië, mijn favoriete continent. Die vrijheid is geweldig. Elke dag wakker worden terwijl de zon volop schijnt, genieten van de lekkerste street food en zolang op een plek kunnen blijven, dat je je echt thuis begint te voelen. Zo heb ik onder andere twee maanden een appartement gehuurd in Chiang Mai, Thailand. Het grootste nadeel is geen ‘thuis’ hebben. Je verlangt op zulke momenten altijd extra naar je eigen stekkie en je eigen spullen.

4) Wat neem je altijd mee op reis? 

Voor mijn werk zijn mijn laptop en camera natuurlijk onmisbaar. Netflix is de beste uitvinding voor lange busreizen of loze avondjes op de bank. Tijdens het reizen kan je nou eenmaal niet altijd ‘aan’ staan, dus een off day op bed met mijn favoriete serie is zo nu en dan heerlijk. Verder neem ik eigenlijk niet echt iets speciaals mee. Behalve meer kleding dan in mijn backpack past, haha! 

5) Je hebt al veel reizen op je naam staan, welke is je het meeste bijgebleven en waarom?

Na mijn studie Criminologie ging ik, zoals velen, samen met mijn vriend backpacken in Zuidoost-Azië. Zes maanden lang zaten we in onze eigen bubbel. We leefden heel basic, kwamen rond met 15 euro per dag, maar hadden de tijd van ons leven. In die tijd bestond whatsapp nog niet en wist ik nauwelijks wat wifi was. Contact met thuis hadden we hooguit 1 keer per maand, vanuit een internetcafé. Ik verlang nog vaak terug naar die tijd, zeker nu reizen zo gemakkelijk is geworden en iedereen connected wil zijn met de online wereld. Qua landen zijn Myanmar, Laos, Nicaragua, Marokko en IJsland favoriet.

6) Je hebt eerder over Mexico geschreven. Wat zou je aanraden aan de lezers om zeker te gaan doen in Mexico? (En staat niet in onze Mexico top 5)

Een tijd terug heb ik inderdaad per huurauto een road trip door Yucatan gemaakt. Een regio die bekend staat om de eeuwenoude Maya tempels, kraakheldere cenotes, temperamentvolle stadjes en natuurlijk de eindeloze stranden. De kust rondom Cancun en Playa Del Carmen is enorm toeristisch. Sla deze plekken vooral over en vaar naar het relaxte eiland Isla Holbox: een waar paradijsje! Naast genieten van de poederzachte, rustige stranden kun je hier flamingo’s en walvishaaien spotten. Het gezellige centrum is opgeleukt met kleurrijke muurschilderingen, die de Caraïbische vibe compleet maken.

7) Heb je een mooie/gezellige foto van jezelf met een local en kun je het verhaal hierbij vertellen?

Ik moet zeggen dat ik erg weinig foto’s heb met locals, omdat ik juist op die momenten vergeet om een foto te laten maken. Ook ben ik altijd degene die de foto maakt, dus dan sta ik er zelf helaas niet vaak op. Deze foto met kinderen op Isla De Ometepe in Nicaragua herinnert me aan een bijzonder reismoment. Samen met mijn vriend was ik aan het kajakken naar Rio Istian, een piepklein riviertje waar je kaaimannen, schilpadden en vogels kunt spotten. Halverwege komt er een groepje kinderen op ons af zwemmen. Ze klimmen in de kano en varen een uur vol verbazing met ons mee. Uiteindelijk zaten we met 7 man in één kano! Zulke momenten blijven je altijd bij!

8) Als je ergens in het buitenland mocht wonen, waar zou dat dan zijn?

Ik ben inmiddels zo’n 7 keer in Bangkok geweest: een verslavende stad waar ik gemakkelijk zou kunnen wonen. Een groot voordeel van Bangkok is dat het levensonderhoud erg weinig kost en er altijd wel iets te doen is. Maar mijn droom is om een huisje te hebben New York, bijvoorbeeld in de Lower East Side of Williamsburg. Geweldige, trendy buurtjes met een dorpse sfeer!

9) Wat zijn je toekomstplannen met je blog? 

Zolang ik kan leven van mijn blog en mooie reizen kan maken, ben ik de gelukkigste persoon op aarde! Grootste toekomstplannen zijn daaraan ondergeschikt.

Wil je ook naar Mexico na het lezen van Lisette's tips? 
Local hero Gaby helpt je graag bij het plannen van jouw eigen Mexico rondreis of Mexico familiereis. Zij geeft je lokale tips en kent ook de plekken waar Lisette over schrijft. 

Terug naar overzicht