ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

China tips volgens Stéphanie van Expeditie Aardbol

Lotte 28 mei 2019 China Interview, Reistips

Dat we reistips van locals vragen en delen, dat is logisch. Maar reizigers zelf hebben ook veel tips, sommigen schrijven hierover hun eigen blog. Zo ook Stéphanie, ze schrijft over haar reizen op haar blogsite 'Expeditie Aardbol'. Wij vragen haar naar haar reistips over China, maar maken ook graag kennis met haar zelf en haar blog. Zie hier ons interview: 

1) We beginnen met een dilemma: alleen nog maar stedentrips maken ÓF alleen maar nog natuurreizen? 

Alleen nog maar natuurreizen. Er zijn namelijk nog zoveel mooie plekken ter wereld die ik graag wil bezoeken. Ik hou ontzettend veel van de dynamiek in grote steden, maar ik ben vooral van de natuur onder de druk. Daarom lag voor mij de focus de afgelopen jaren ook op mooie natuurbestemmingen zoals Madagascar en de Faröer eilanden.

2) We kennen jou van je blog Expeditie Aardbol, wat vinden lezers op jouw blog?

Op Expeditie Aardbol vind je heel veel praktische tips voor het plannen van mooie reizen en volop inspiratie om naar de mooiste plekken op aarde te reizen. Ik vind het altijd leuk om te horen als mensen naar aanleiding van mijn verhalen een reis hebben geboekt.

3) Om je nog wat beter te leren kennen: wat gaat er altijd mee op reis?

Mijn camera! Ik ben groot liefhebber van fotografie en haal er ontzettend veel plezier uit om een plek al fotograferend te ontdekken.

4) Hoe reis je het liefste? 

Ik ben een echte backpacker, op reis leef ik uit mijn rugzak. Koffers vind ik ontzettend onhandig, zeker als je naar de tropen gaat. Ik zie mezelf nog niet een koffer voortrekken in de jungle. Mijn manier van reizen is in de loop der jaren wel veranderd. Vroeger liet ik alles op zijn beloop en plande ik helemaal niets voordat ik op reis ging. Inmiddels ben ik daar een beetje op teruggekomen. Ik wil weten waar ik aan toe ben na een lange dag reizen en daarom plan ik tegenwoordig al een groot deel van mijn reis van tevoren. Dat komt ook omdat ik voor mijn blog zo’n goed mogelijk verhaal wil schrijven, maar ook omdat ik niet alle tijd heb op een bestemming. Door vooraf een globale route uit te stippelen weet ik zeker dat ik alles uit mijn reistijd haal.

5) Wat is het allerleukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt op reis?

Al die verschillende culturen leren kennen. Ik kan er bijvoorbeeld echt van genieten om met lokaal vervoer te reizen. Als je hutjemutje in een busje met de locals zit, dan ben ik echt in mijn element. In de trein in India deelde ik bijvoorbeeld een bankje met een groep schoolkinderen. Ik vond het fantastisch, maar zij ook. Zij leenden mijn iPod om naar liedjes van Justin Bieber te kunnen luisteren en de hele familie werd opgebeld omdat ze met een westerling in de trein zaten. Dat soort ervaringen geven kleur aan je reis en zal ik nooit meer vergeten. 

6) Is er wel eens iets vreselijk misgegaan op reis?

In hetzelfde India werd ik direct na aankomst aangerand op straat. Ik had mijn backpack nog op mijn rug en was nog niet eens ingecheckt bij mijn hostel, toen een jongen vanuit het niets naar mijn borst greep. Dat heeft mijn reis wel beïnvloed, want ik durfde daarna amper de straat op. Zo’n gebeurtenis maakt veel indruk.

7) Je hebt eerder over China geschreven. Wat zou je aanraden aan de lezers om zeker te gaan doen in China?

Doe een street food tour of neem kookles! In China houden ze er op z’n zachtst gezegd bijzondere eetgewoontes op na en de enige manier om die te doorgronden is tijdens een culinaire activiteit. Je leert heel veel over de lokale eetcultuur en die kennis kun je gedurende de rest van je reis goed gebruiken.

8) Heb je tips voor leuke onontdekte plekken in China? En staat niet in onze China Top 5?

Ga tijdens je verblijf in Yangshuo net buiten het dorpje zitten. Het centrum is namelijk super druk en aardig toeristisch, terwijl er ook heel veel mooie (en rustige!) eco-accommodaties net buiten de stad zitten.

9) Heb je een leuke foto van jezelf met een local? Kun je het verhaal hierbij vertellen? 

Deze foto is genomen tijdens een wandeltocht in de omgeving van Ambalavao, Madagascar. Ik ging met een lokale gids op pad en hij nam me mee naar een afgelegen dorpje waar relatief weinig toeristen komen. De kinderen daar waren door het dolle heen en bleven constant mijn hand vasthouden. Ik heb er keihard om gelachen, want ze maakten gigantisch veel lawaai met z’n allen.

10) Wat zijn je toekomstplannen met je blog?

Ik heb geen concrete plannen, maar ik wil vooral nog veel meer mensen inspireren om de wereld te ontdekken.

Meer tips? 

Wanneer je meer wilt lezen over de reisverhalen van Stéphanie, dan kun je haar verhalen vinden op haar blog Expeditie Aardbol. En wil je je eigen China rondreis samenstellen met een local? Of plannen voor een reis naar Madagaskar? Zie dan hier onze China rondreizen en reizen naar Madagaskar. Onze Local Hero Stella en Mariah geven je lokale tips en kennen ook de plekken waar Stéphanie over schrijft. 

Terug naar overzicht