ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Beste reistijd Suriname

Esmee 26 november 2022 Suriname Beste reistijd

Met een oppervlakte 4 keer zo groot als Nederland, en minder inwoners dan Rotterdam is Suriname zeker een uniek land te noemen. Ook als je kijkt naar het klimaat is Suriname niet te vergelijken met wat wij in Europa kennen. Er zijn hele andere seizoenen en het land bestaat voor zo’n 90% uit oerwoud. Lees hieronder de beste reistijd voor Suriname:

Klimaat Suriname

Het hele jaar door komt de temperatuur niet onder de 20 graden, dus voor koud weer hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. Sterker nog, het land kent 12 maanden lang geen temperatuurwisselingen. Het is er dus altijd rond de 30 graden.

Als het er zo’n lekker weer is, waarom dan niet gelijk gaan? Voordat je je rondreis Suriname vastzet moet je wel rekening houden met de regenseizoenen. In plaats van lente, zomer, herfst en winter kennen ze in Suriname 4 andere seizoenen; de kleine droge- en natte periode en de grote droge- en natte periode, de namen spreken redelijk voor zich. Laat je niet bedriegen door de ‘droge’ seizoenen, want droog betekent zeker niet dat er dan geen druppel valt. Je moet in de droge maanden rekening houden met zo’n 150 mm per maand. In de ‘natte’ maanden is dit meer dan het dubbele.

De droge en natte seizoenen wisselen elkaar het hele jaar door af. Zo begint het jaar met de kleine regentijd (december t/m januari), gevolgd door de kleine droge tijd (januari t/m april). Daarna begint de grote regentijd (mei t/m half-augustus) en de grote droge tijd (half-augustus t/m november). In onze zomermaanden is Suriname dus niet aan te raden (zonder paraplu).

Voor orkanen hoef je je voor je reis door Suriname geen zorgen te maken. Hoewel orkanen relatief gebruikelijk zijn in de Caraïben, valt Suriname vaak net buiten het pad van deze tropische stormen. Wel bestaat de kans op rukwinden tot de 100 km per uur, maar ook in Nederland is dat niet geheel ongebruikelijk.

De beste reistijd Suriname? Safira raadt je aan het land tijdens de droge maanden te bezoeken, dus van januari t/m april of half-augustus t/m november. Op deze manier geniet je alsnog van de heerlijke Surinaamse temperaturen van rond de 30 graden zonder risico op overstromingen en vervolgens de hele dag op je hotelkamer door te brengen.

Maatwerk reis Suriname samenstellen?

Hulp nodig bij het samenstellen van je maatwerk reis Suriname? Meer vragen over de beste reistijd Suriname? Local Hero Safira geeft je graag advies en stelt je Suriname reis op maat samen. Bekijk ook onze Suriname voorbeeld rondreizen: betaalbaar Surinamede leukste rondreis door Suriname en Suriname familieavontuur. Deze rondreizen zijn naar wens aan te passen. Zo weet je zeker dat je route logisch is en je alle highlights aandoet.

Terug naar overzicht