ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Beste reistijd Peru

Thom 18 maart 2022 Peru Beste reistijd, Maatwerk reis, Rondreis Peru

Op reis naar Peru, dan heb je altijd goed weer, toch? Of hoe zit dat ook alweer in Zuid-Amerika. Wanneer regent het en welke maand heeft de meeste zonuren? Onze lokale reisspecialist, local Hero Indie, voorkomt verwarring en legt je uit wat de beste reistijd voor Peru is. 

Klimaat Peru

Zuid-Amerikaanse landen worden vaak geassocieerd met tropische klimaten en het hele jaar door zon, maar dat is niet altijd het geval. De meeste landen in het westen van het continent (waaronder Peru) hebben door het Andes-gebergte een droog en warm klimaat aan de kust. Hierdoor is het langs de Peruaanse kust eigenlijk het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden.

Verder regent het aan de kust praktisch niet, Peru is daar zelfs 12 maanden per jaar droog. In de bergen moet je wel rekening houden met een spatje hier en daar, niks geks. Daarnaast ligt een deel van het land in de Amazone, doordat het Andes-gebergte door Peru loopt en deze het land in tweeën splitst. Hier heerst wel een benauwder en natter, tropisch klimaat. Onze Peru reisexpert kan je er alles over vertellen indien je daar naar toe reist. 

Omdat Peru onder de Evenaar ligt gelden er seizoenen die spiegelen met die van Nederland. Zo is het er winter van juni t/m september en kun je er oud en nieuw vieren in de zomer. De seizoenen hebben verder praktisch geen invloed op de temperatuur van het land, omdat deze dus eigenlijk het hele jaar door hetzelfde is. Wat wel seizoensgebonden is, zijn de zonuren in Peru. Logisch, want in de zomer- en lentemaanden van november t/m april schijnt de zon er meer.

Ook voor orkanen en andere tropische stormen zit je zo goed als 100% veilig in Peru. Om je een idee te geven: je loopt er in het hele land net zo veel risico een orkaan tegen het lijf te lopen als in Amsterdam. Dit, in combinatie met dezelfde temperatuur het hele jaar door en de afwezigheid van neerslag, maakt het land qua weer en klimaat enorm stabiel. Erg aantrekkelijk voor jouw rondreis naar Peru natuurlijk.

Beste reistijd Peru

De beste reistijd voor Peru is dus het hele jaar. Dat is pas reizigersvriendelijk. Als je toch liever iets meer zon in je foto’s wilt en een liever een paar graden meer hebt zou je wel echt van november t/m april of half-mei een reis Peru moeten boeken. Er gelden verder geen regenseizoenen in het land, daar hoef je dus ook geen rekening mee te houden. 

Maatwerk reis Peru

Hulp nodig bij het samenstellen van je maatwerk reis Peru? Meer vragen over de beste reistijd Peru? Onze reis-expert, local Hero Indie, geeft je graag advies en stelt je Peru reis op maat samen. Bekijk ook onze voorbeeld rondreizen: betaalbaar Perude leukste rondreis door Peru, de boetiekreis door Peru, Peru van de gebaande paden  en Peru familieavontuur. Peru combineren met Bolivia en Chili? Dan zal de combireis Peru, Bolivia & Chili je aanspreken. Deze rondreizen zijn naar wens aan te passen. Zo weet je zeker dat je route logisch is en je alle bekende én onbekende highlights aandoet. Hola Peru!

Terug naar overzicht