Beste reistijd Panama

Sashara 14 mei 2019 Panama Beste reistijd

Altijd belangrijk: mooi weer op je vakantie bestemming. Ik krijg daarom vaak de vraag wat de beste reistijd Panama is, het antwoord is altijd het zelfde: het hele jaar, afhankelijk van je wensen! Ja, hoe kan dat nou? Nou, dat leg ik je graag uit…

Regenseizoen Panama

Ja, Panama heeft een regenseizoen, namelijk van half april tot half december. Maar, weet je, dit is niet geldig voor heel Panama. Alleen het vaste land heeft dan last van meer regen. Vaak valt er in de middag een harde bui, hier kun je dan voor schuilen in een klein cafeetje met een heerlijk lokaal gebrouwen kopje koffie. De rest van de dag is het droog en aangenaam warm. In het noorden, aan de Caribische kust zal je minder van dit regenseizoen merken. Op de San Blas eilanden vallen eveneens minder buien. Op Bocas de Toro valt het hele jaar door wel regelmatig een bui, daarom is het er ook zo tropisch en groen. In de bergen van Panama, zoals in Boquete, kun je beter geen wandeling maken nu omdat de regen de paden glibberig heeft gemaakt. Ook kun je een mistig uitzicht hebben, als je eenmaal bovenop die berg staat. Oh, en het is hier wat frisser, dus een vest voor ’s avonds raad ik je wel aan. 

Tip: Het voordeel is dat deze maanden rustiger en goedkoper zijn. Daarom raad ik juist aan om in de maand april of november naar Panama op reis te gaan.

Hoogseizoen Panama

De beste reistijd van Panama is vanaf december en tot april, dit is ook het hoogseizoen. Al is het hele jaar door de temperatuur rond de 30 ‘C, nu is het ook aangenamer in de bergen. In deze maanden kun je wel die pittige hike met mooie vergezichten maken rondom Boquete. Let op: door het hoogseizoen zijn de prijzen ook gestegen en is het drukker. Het drukste is het in december en januari, verwacht ook meer Amerikanen in deze maanden. In februari of maart vieren we Carnaval, dit is ook een mooi feest om mee te maken, het grootst gevierd in Panama Stad.

Beste route Panama rondreis

Wat zo leuk is aan een rondreis door Panama? Nou, dat het zo afwisselend is! Vaak begin en eindig je in Panama Stad, omdat je hierop vliegt. Deze stad is in vergelijking tot de andere Midden-Amerikaanse hoofdsteden juist heel leuk om een paar dagen te verblijven. Bezoek het oude centrum, Casco Viejo, waar je oude kerkjes en koloniale huizen vindt. Een middag op bezoek bij het Panama Kanaal is natuurlijk een must-do. Daarna is het tijd voor actie; bezoek in het binnenland het lokale indianen dorp Las Lajas voor de nodige culturele kennismaking. Hierna de hoogte in bij Boquete, voor een wandeling die je eindigt in een hotwater pool om je spieren weer te laten ontspannen. Tijd voor jungle en strand? Kom naar “mijn” Bocas del Toro, hier ben ik geboren en ik ken de eilanden op mijn duimpje. Ik deel graag mijn insider tips voor de beste strandjes met je. Afsluiten op een écht bounty eilandje? Bezoek dan voor je weer naar huis gaat de San Blas eilanden! Hierna ben je verwend én zal er geen strand meer het zelfde zijn. Sorry alvast :)

Overtuigd? Op reis naar Panama!

Ik zie je Panama reisaanvraag graag tegemoet. Of bekijk de Panama voorbeeld rondreizen, zoals de zojuist beschreven “de Leukste Panama rondreis”. Wil je Panama met Costa Rica combineren? Ook dit kan! Mijn collega Local Hero Wil en ik maken een reisplan op maat voor jou.

Saludos, Sashara

Terug naar overzicht