Beste reistijd Cuba

Thom 7 juni 2019 Cuba Beste reistijd

Je beeld jezelf al in, met een Mojito cocktail in de linker hand een echte Cubaanse sigaar in de rechter; la vida es bella! Maar wanneer kun je er het beste terecht en hoe zit het nu met het weer en de temperaturen die je in Cuba kunt verwachten? Local Hero Dariel legt het je haarfijn uit.

Als middelpunt van de Caraïben verwacht je dat je op Cuba niets anders dan zon vindt. Het klopt dus ook dat je tijdens je rondreis Cuba geen temperaturen onder de 25 graden tegen zal komen. Er is in Cuba amper sprake van traditionele seizoenen (zomer, winter, etc.), dus het is er bijna elke dag tussen de 25 en 30 graden, met in de Cubaanse zomer uitschieters naar de 35 graden.

Regenseizoen Cuba

Wel moet je voor je rondreis Cuba rekening houden met het regenseizoen. Het Cubaanse regenseizoen, ook wel het laagseizoen in Cuba, duurt van eind mei tot oktober. Dat klinkt lang, maar de neerslag tijdens het regenseizoen valt mee, met vaak ook droge dagen ertussen. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat de luchtvochtigheid en dus de temperatuur en benauwdheid hoger zijn tijdens het regenseizoen in Cuba. Daar moet je tegen kunnen. Wil je tijdens je Cuba rondreis grote menigtes ontwijken en het échte Cuba leren kennen? Overweeg dan om juist tijdens het regenseizoen te reizen.

Beste reistijd Cuba

Door de goede temperaturen en lage luchtvochtigheid is Cuba het hele jaar door een gewilde bestemming. Vooral in december is reserveren een must. Huurauto’s zijn zo weg en authentieke Casas Particulares zitten al snel volgeboekt. Toch is de beste reistijd Cuba eigenlijk wel alles buiten het regenseizoen (november t/m april), omdat de meeste internationale vakanties (en de drukte) binnen het regenseizoen vallen.

Wil je Cuba écht ‘the local way’ ervaren? Zorg dan dat je er bent tijdens een van de nationale feestdagen. Geen enkel volk is zo gezellig en vrolijk als de Cubanen, laat staan wanneer er een feest is. Enkele belangrijke feestdagen zijn:

  • Onafhankelijkheidsdag (20 mei)
  • Carnaval Santiago de Cuba (juli)
  • Dagen van de Revolutie (25, 26 en 27 juli)

Zelf op reis naar Cuba?

Hulp nodig bij het samenstellen van je Cuba reis? Meer vragen over de beste reistijd in Cuba? Local Hero Dariel geeft je graag advies en stelt je Cuba reis op maat samen. Bekijk ook onze Cuba voorbeeld rondreizen: betaalbaar Cubade leukste rondreis door Cuba, en Cuba familieavontuur. Deze rondreizen zijn naar wens aan te passen. Zo weet je zeker dat je route logisch is en je alle highlights aandoet. 

Hola Cuba!

Terug naar overzicht