ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Aubergine salade Morocco style

Abdellatif 12 februari 2021 Marokko Eten

De aroma's vliegen je om de oren. Met deze verse aubergine salade breng je een stukje Marokko naar je eigen keuken. Het is niet voor niets één van de favoriete recepten van onze local Hero Abdellatif. In dit blog deelt hij zijn eigen recept met jou. Zijn geheim: verse producten en kruiden.

Maak nu ook Zaalouk en laat je verrassen door een echte Marokkaanse smaaksensatie. Wij zeggen alvast, eetsmakelijk.

Ingrediënten

* 2 middelgrote aubergines
* 4 teentjes knoflook
* 4 tomaten
* 5 eetlepels olijfolie
* ½ theelepel paprikapoeder
* ½ theelepel komijnpoeder
* verse peterselie en koriander
* zout
* zwarte peper

Bereiden

  • Schil de aubergines en snijd deze in middelgrote stukken. Marineer de aubergines met zout en knoflook. Kook dit vervolgens in een pan met water op een lage temperatuur, ongeveer 15 minuten. Giet het geheel vervolgens af en bewaar.
  • Schil en ontpit de tomaten, dit gaat het makkelijkste door met een mes een kruisje te maken aan de bovenkant en ze daarna even 20 seconden in kokend water te doen.
  • Bak de ontpitte tomaten vervolgens in een pan met olie en breng dit op smaak met de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Laat het geheel nog even sudderen, ongeveer 15 minuten.
  • Snijd de peterselie en koriander fijn en voeg dit toe aan de ingedikte saus.
  • Prak de aubergine fijn met een houten lepel en voeg deze samen met de knoflook toe aan de saus. Hussel het geheel goed door elkaar en laat het nog even kort pruttelen. Serveer deze salade warm!

Serveer de aubergine salade samen met pita brood of ander vers brood. Doe de salade in een diep bord en maak het geheel af met nog wat verse koriander en peterselie. De aubergine salade is nu klaar. Eetsmakelijk!

Tip: de salade is ook koud erg lekker. Geef een leuke twist aan dit recept door de aubergine te grillen!

Wil je Zaalouk proeven in Marokko zelf, local Hero Abdellatif helpt je bij het plannen van je reis. Eerst meer inspiratie op doen? Check dan nu onze Marokko rondreizen.

Terug naar overzicht