Je Vietnam reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Vietnam: deel je hobby…

Linh: Ben je juf, leraar, verpleger, arts, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Vietnamees met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Vietnamese begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar: Dit kan in heel Vietnam 
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen

2

Vietnam: kleinschalig verblijf

Linh: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boutiquehotel. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als het May de Ville in Hanoi of het Whale Island resort. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis, bijvoorbeeld aan het strand een (wat) groter hotel te boeken.

3

Mai Chau: homestay

Linh: slapen bij een Vietnamese familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Vietnam leren kennen, maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Primitief, geen vrijheid of ongemakkelijk?

Stap erover heen en laat mij je homestay regelen bv. in een paalwoning op  3,5 uur van Hanoi. Wakker worden met het kraaien van de haan en van spelende kinderen. Vrouwen doen het huishouden, op de rijst velden wordt hard gewerkt. Hoe local is dat? Wedden dat het de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Hanoi: bar Bia Hoi

Linh: je bent niet in Hanoi geweest als je niet in een lokale bier bar bent geweest. Dé plek om de locals te spreken onder het genot van een Vietnamees tapbiertje. Superfris en iets minder alcohol dan hier, dus een extra rondje voor je nieuwe vrienden kan geen kwaad.

Eigenlijk moet je op je reis gewoon genoeg tijd plannen om de relaxte bar- en restaurant scène (eten en drinken gaat bijna altijd samen) mee te maken, dit is de ‘soul’ van Vietnam. Lastig te vinden? Gelukkig zijn er nog véél meer tapbier cafés van Bir Bia, dé Beer Company van het land.

Open: tijdelijk gesloten.
Adres: 9B Ta Hien, Hanoi, hoek Ta Hien  en Luong Ngoc Quyen streets.
Taxi: kruispunt Bia Hoi, old quarter.
Checked: augustus 2021 door Linh, je Local Hero.

5

Hoi An: Restaurant Ba Le Well

Linh: er zijn veel restaurantjes in Hoi An. Maar wil je local, dan moet je naar dit wat verstopte plekje: Ba Le Well. Een openluchtrestaurantje waar je niets bestelt: iedereen krijgt immers hetzelfde: een bord vol lekkers want zoals de Hoi Anners weten: hier moet je wezen.

Je hoeft niets te bestellen, iedereen krijgt een bord met frisse rijstpapier pannenkoekjes, knapperige loempia;s, spiesjes met varkensvlees, verse groenten en diverse dipsausjes. Inmiddels wel ‘ontdekt’ door de reisgidsen maar blijft super.

Open: dagelijks 09.30-22.30 uur.
Adres: 45/51 Tran Hung Dao street, Hoi An Smalle steeg tussen Tran Hung Dao en Phan Chau Trinh, beetje zoeken, volg je neus…
Checked: augustus 2021 door Linh, je Local Hero.

6

Saigon: Southern Fruit Festival

Linh: zoals jullie een bloemencorso hebben, hebben ze bij ons in Saigon een fruit optocht. Want ons fruit is zeker zo mooi als die bloemen bij jullie. En nog eetbaar ook! In een park van de stad overal de geuren, kleuren, vormen en smaken van fruit: proeven mag. Ook is er een optocht met versierde auto’s.

Allerlei wedstrijden: fruit versieren, de grootste, de mooiste enz. Niet te missen is fruit snijden: fun met de locals en je leert er veel van. Allerlei fruit wordt door ‘fruit artists’’ omgetoverd tot waar kunstwerk. Dan mag je niet meer proeven, alleen nog kijken..

Wanneer: jaarlijks vanaf 1 juni.
Waar: Suoi Tien Park, 120 Xa Lo Ha Noi St., Tan Phu Ward, Dist. 9, Ho Chi Minh City.
Hoe: Ik pas het in je reisschema en geef tips waar je moet wezen. Kleurige selfies!
Checked: september 2021 door Linh, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Hello,

Ik ben Louis, Vietnam reisfanaat en blogger van reisinspiratiesite BrotherLouis. Als avontuurlijke reiziger heb ik een groot deel van het land per huurscooter gezien. Meer weten over Vietnam, lees dan mijn reistips en reisverhalen, Vietnam is een echte aanrader!

BrotherLouis

My blog