Je Tanzania reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Tanzania community stay

Maasai? Nee, (Wa)chagga, een zelfvoorzienende stam op de hellingen van Kilimanjaro. Mais, bonen en groene kookbananen bereid door vrouwen in kleurige kanga’s. Mannen werken als timmerman of bouwvakker tussen de koffiestruiken langs de rode zandwegen, de Kilimanjaro als achtergrond.

Je slaapt bij een lokale familie en ziet de school. Wie wil bezoekt een koffieboer en trekt naar de watervallen. Dankzij onze achtergrond en goede contacten zie je een stukje Afrika dat anders meestal verborgen blijft.

2

Tanzania: kleinschalig verblijf

Marion: ik geloof in lokale hotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt. Ook boek ik veel comfortabele lodges en wild farms, gerund door de eigenaren zelf.

Populair bij veel van mijn gasten zijn ‘tented camps’, je slaapt zo goed als ‘’in’’ de natuur en hebt toch genoeg comfort. Juist dit is een van de charmes van Tanzania. Doorgaans niet goedkoop, maar zonder meer een unieke ervaring.

3

Tanzania: deel je hobby…

Marion: Ben je juf, leraar, verpleger of musicus? Gek op dansen, koken of sport? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Tanzaniaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan vooral in en rond Arusha.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

4

Zanzibar: Mwaka Kogwa

Marion: een festival ooit ontstaan in Iran om Nayrouz, het Perzisch Nieuw Jaar te vieren volgens de Shirazi kalender. Shirazi waren de eerste niet-Afrikanen op Zanzibar. Door de eeuwen mixte hun cultuur met de Swahili. Oude rituelen zoals symbolische vuren en ‘namaak’ gevechten, waarbij de mannen elkaar slaan met takken van de bananen boom en vrouwen zich verkleden en uit- dagende liedjes zingen.

Hoogtepunt is de eerste dag om 11.00 uur in Kae Kuu, de open plek in Makunduchi. Na het eetfestijn dansen tot diep in de nacht. Bezoekers zijn van harte welkom.

Wanneer: jaarlijks rond eind juli / begin augustus.
Waar: in 7 verschillende dorpen, vooral in Makunduchi, aan de zuidoostkust.
Hoe: laat me weten als je er dan wilt zijn.
Checked: september 2019 door Marion, je local hero.

5

Zanzibar Stonetown: Archipelago restaurant

Marion: de beste restaurants op Zanzibar zitten in Stonetown. Het meest local: de eetstalletjes in Forodhani park tussen het oude fort en de waterkant. Ga bij zonsonder gang: de avondmarkt wordt verlicht door de maan en de lantaarns. Seafood kebab, gegrild vlees /groente, samosa’s, vers brood en suikerrietsap.

Alternatief: het drukke Archipelago ernaast. Op de 1e verdieping, uitzicht over de oceaan. Vooral seafood, grote, betaalbare porties. Zeer populair, goede chef Masoud Salim. Geen alcohol, eigen fles meenemen mag.

Open: dagelijks van 07.00-00.00 uur.
Adres: Mizingani Road.
Tel: +255 777 462 311
Checked: september 2019 door Marion, je local hero.

6

Arusha: Via Via cultural café

Marion: heel betaalbaar en relaxt café/restaurant in mooie koele tuin. Donderdagavond het drukst met live muziek. De plek waar reizigers mixen met de lokale creatieve jeugd. Het westers eten is Afrikaans gekruid.

Ook lokale dans-/kooklessen en kunstmarkt/-galerie. Deel van 11 Via-Via’s wereldwijd, een Belgisch initiatief voor interculturele samenwerking en promotie.

Open: dagelijks beh. zo 09.00 - 24.00 uur. Zondag van 11.00-20.00 uur. 
Adres:in de tuin van het Arusha museum aan Boma road.
Tel:+ 255 753 601 787
Checked: september 2019 door Marion, je local hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories