ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Je Tanzania reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Tanzania community stay

Maasai? Nee, (Wa)chagga, een zelfvoorzienende stam op de hellingen van Kilimanjaro. Mais, bonen en groene kookbananen bereid door vrouwen in kleurige kanga’s. Mannen werken als timmerman of bouwvakker tussen de koffiestruiken langs de rode zandwegen, de Kilimanjaro als achtergrond.

Je slaapt bij een lokale familie en ziet de school. Wie wil bezoekt een koffieboer en trekt naar de watervallen. Dankzij onze achtergrond en goede contacten zie je een stukje Afrika dat anders meestal verborgen blijft.

2

Tanzania: kleinschalig verblijf

Marion: ik geloof in lokale hotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt. Ook boek ik veel comfortabele lodges en wild farms, gerund door de eigenaren zelf.

Populair bij veel van mijn gasten zijn ‘tented camps’, je slaapt zo goed als ‘’in’’ de natuur en hebt toch genoeg comfort. Juist dit is een van de charmes van Tanzania. Doorgaans niet goedkoop, maar zonder meer een unieke ervaring.

3

Tanzania: deel je hobby…

Marion: Ben je juf, leraar, verpleger of musicus? Gek op dansen, koken of sport? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Tanzaniaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan vooral in en rond Arusha.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

4

Zanzibar: Mwaka Kogwa

Marion: een festival ooit ontstaan in Iran om Nayrouz, het Perzisch Nieuw Jaar te vieren volgens de Shirazi kalender. Shirazi waren de eerste niet-Afrikanen op Zanzibar. Door de eeuwen mixte hun cultuur met de Swahili. Oude rituelen zoals symbolische vuren en ‘namaak’ gevechten, waarbij de mannen elkaar slaan met takken van de bananen boom en vrouwen zich verkleden en uit- dagende liedjes zingen.

Hoogtepunt is de eerste dag om 11.00 uur in Kae Kuu, de open plek in Makunduchi. Na het eetfestijn dansen tot diep in de nacht. Bezoekers zijn van harte welkom.

Wanneer: jaarlijks rond eind juli / begin augustus.
Waar: in 7 verschillende dorpen, vooral in Makunduchi, aan de zuidoostkust.
Hoe: laat me weten als je er dan wilt zijn.
Checked: september 2022 door Marion, je local hero.

5

Zanzibar Stonetown: Archipelago restaurant

Marion: de beste restaurants op Zanzibar zitten in Stonetown. Het meest local: de eetstalletjes in Forodhani park tussen het oude fort en de waterkant. Ga bij zonsonder gang: de avondmarkt wordt verlicht door de maan en de lantaarns. Seafood kebab, gegrild vlees /groente, samosa’s, vers brood en suikerrietsap.

Alternatief: het drukke Archipelago ernaast. Op de 1e verdieping, uitzicht over de oceaan. Vooral seafood, grote, betaalbare porties. Zeer populair, goede chef Masoud Salim. Geen alcohol, eigen fles meenemen mag.

Open: dagelijks van 07.00-00.00 uur.
Adres: Mizingani Road.
Tel: +255 777 462 311
Checked: september 2022 door Marion, je local hero.

6

Arusha: Via Via cultural café

Marion: heel betaalbaar en relaxt café/restaurant in mooie koele tuin. Donderdagavond het drukst met live muziek. De plek waar reizigers mixen met de lokale creatieve jeugd. Het westers eten is Afrikaans gekruid.

Ook lokale dans-/kooklessen en kunstmarkt/-galerie. Deel van 11 Via-Via’s wereldwijd, een Belgisch initiatief voor interculturele samenwerking en promotie.

Open: dagelijks geopend, op donderdag, vrijdag en zaterdag ook in de avond,
Adres:in de tuin van het Arusha museum aan Boma road.
Tel:+ 255 689 398 567
Checked: september 2022 door Marion, je local hero.

Rondreizen Tanzania:

naar voorbeeldreizen

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories
Door Tanzania reizen kan op veel manieren. Je kunt in 2 weken een complete Tanzania rondreis maken. Ook een weekje Tanzania safari met daarna verblijf op Zanzibar is mogelijk. Lees verder

De meeste reizigers vliegen met KLM naar Kilimanjaro Airport. Vanaf daar, of vanuit het nabijgelegen Arusha, kun je naar Zanzibar voor een relaxt strandverblijf, bijvoorbeeld in Jabiani. Of begin je reis in Dar Es Salaam of het oude Stonetown, er zijn veel mogelijkheden.

Uiteraard maak je een privé safari in de mooiste parken van Tanzania, zoals Lake Manyara, Tarangire, de krater Ngorongoro, Mikumi of Ruaha. En wat dacht je van een verblijf in het Selous National Park of vliegen naar de airstrip van een comfortabel tented camp midden in de uitgestrekte Serengeti?

Sportief? Laat je adviseren en doe de klim naar de top van de hoogste berg van Afrika, de machtige Kilimanjaro. Dichter bij de locals kom je tijdens een wandel- of fiets safari vanuit Moshi, aan de voet van diezelfde Kilimanjaro.  

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Tanzania reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van je Tanzania rondreis inclusief een privé safari. Zo combineer je je eigen Tanzania safari met kleinschalige hotels, ook op het spice eiland Zanzibar.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Tanzania safari verder inspireren. Kijk eens bij de Tanzania Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen.

Met jarenlang ervaring met comfortabele, Tanzania privé safari’s en up-to-date lokale kennis wordt je Tanzania rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Bezoek de stammen als Datoga en Hadzabe bij Lake Eyasi of de Maasai rond Lake Natron, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Praktische informatie

Beste reistijd Tanzania 

Bij het plannen van je rondreis door Tanzania ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Tanzania. Tanzania heeft een tropisch savanne klimaat. Temperaturen liggen in Tanzania het gehele jaar rond de 23 en 38 graden, met op hoger gelegen gebieden zijn er wel wat koudere temperaturen. 

Wil je wildlife spotten tijdens je rondreis Tanzania, dan is de droge periode van december tot maart een geschikte periode. Wanneer regenseizoen in Tanzania? Tanzania kent 2 regenseizoenen, het korte regenseizoen is van begin november tot eind december. Het lange regenseizoen is van maart tot mei. De beste reistijd voor Tanzania is van juni tot oktober en van december tot maart. 

Visum nodig voor Tanzania?

Voor je rondreis door Tanzania heb je een visum nodig, zorg ervoor dat je nog 2 lege pagina's in je paspoort hebt. Bij aankomst in Tanzania krijg je een visum stempel in je paspoort voor 50 US Dollar. Je kunt het visum ook gemakkelijk van te voren online regelen, kosten hiervan liggen rond de €90. 

Vaccinaties: een vaccinatie tegen Gele koorts is verplicht tijdens je rondreis door Tanzania en bij een bezoek aan Zanzibar. Neem dus je vaccinatie paspoort mee op reis. Ook worden vaccinaties tegen DTP, buiktyfus & hepatitis A aangeraden. 

Tijdsverschil met Tanzania

In onze winter is het in Tanzania 2 uur later. In de zomer is dit tijdsverschil 1 uur. 

Valuta Tanzania

Geld & pinnen: de geldeenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling (TSH). In Tanzania kun je pinnen op de luchthaven van Kilimanjaro, in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar.  

Rondreizen op Tanzania

Getting around: tijdens je rondreis door Tanzania reis je met een eigen 4WD met gids/chauffeur. Voor korte ritjes kun je ook gebruik maken van taxi's, spreek dan wel van te voren de prijs af. 

Is Tanzania duur?

Een safari rondreis door Tanzania is niet goedkoop. Dit heeft ermee te maken dat veel factoren invloed hebben op de prijzen. Denk bijvoorbeeld aan: autohuur, entree voor Nationale Parken en meer. Lees onze blog: 'Wat kost een safari rondreis door Tanzania?' voor meer uitleg over de prijzen.

Wat neem je mee op safari rondreis door Tanzania?

Wij hebben een paklijst gemaakt met alle items die je nodig zal hebben tijdens je safari rondreis door Tanzania. Op die manier hoef jij verder alleen nog na te denken over wat je graag wilt doen tijdens je reis.

Van Tanzania naar Zanzibar

Je Tanzania rondreis afsluiten met tropisch toetje: Zanzibar. Sluit je rondreis af met zon, zee en strand, een waar vakantieparadijs. Maar hoe kom je daar? De beste manier om van Tanzania naar Zanzibar te reizen is met een binnenlandse vlucht. Je kunt ook met de boot naar Zanzibar.

Houd er rekening mee dat Zanzibar islamitisch is dus neem passende kleding mee. Verder kan je op op het eiland Zanzibar een hoop excursies en activiteiten doen, vraag je Tanzania reisspecialist, je local Hero, naar de mogelijkheden.

Is Tanzania veilig?

Tanzania is over het algemeen een veilig land maar ’s avonds ga je in Afrika normaliter niet te voet, bel dan altijd een taxi. Overdag kan je het beste de afgelegen wijken en stranden vermijden. Voor de rest gelden de algemene tips voor het opbergen van kostbaarheden en documenten. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Let, net zoals thuis, verder op bij populaire bezienswaardigheden in Tanzania. 

Tanzania met de auto

Hoe kan je het beste rondreizen op Tanzania? Mocht je al jaren in Tanzania wonen en de wegen goed kennen, dan zou je zelf door het land kunnen rijden. Voor een gemiddelde reiziger wordt dit ten zeerste afgeraden. De wegen zijn niet zoals je gewend bent in Nederland en kunnen onvoorspelbaar zijn. Ga daarom altijd met een gids in een 4x4 WD op pad. Je hoeft dan zelf niet op te letten én je geeft je ogen de kost. 

Op safari door Tanzania met kinderen

Safari rondreizen zijn leuk voor jong én oud. In Tanzania zal je zien dat er geen leeftijdslimiet is voor kinderen om mee te mogen op safari. In andere Afrikaanse landen kan het daarentegen zijn dat kinderen onder de 6 jaar helaas niet mee mogen. Dit heeft er mee te maken dat er wel regels gebonden zijn aan de leeftijd van kinderen in verband met de veiligheid.

Het is wel erg belangrijk om te beseffen dat je in Tanzania niet malariavrij op safari kan. Je zult daarom voorzorgsmaatregelen moeten regelen en voor je reis kan je het beste even langsgaan bij je lokale GGD. Zij kijken met je mee naar de voorbereidingen voor je Tanzania rondreis.