Je Suriname reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Suriname: deel je hobby...

Safira: Ben je juf, leraar, arts, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Surinamer/se met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels/Nederlands spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan vooral in en rond Paramaribo.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Suriname: kleinschalig verblijf

Safira: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt. Zo boek ik veel reizigers in kleinschalige appartementen als Bloemendaal, een plantage Huis als Peperpot, de natuurcamping Palulu of de Bigi Pan Ecolodge.

Het is een van de charmes van het land: de ruime keuze aan relatief comfortabele, sfeervolle overnachtingsmogelijkheden. In en bij de natuur gebieden kan de prijs oplopen maar doorgaans is dat het zonder meer waard.

3

Suriname community stay

Safira: je wilt op vakantie Suriname echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen. Vanuit je lodge trek je naar de bewoners van de Marron dorpjes Gunsi en Aurora met een eigen cultuur met Afrikaanse invloeden.

Je slaapt in authentieke hutten, niet bij, maar wel gerund door de lokale bevolking. Zwemmen in de rivier en meehelpen op de ‘kostgrondjes’, zo zie je Suriname van binnenuit. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Paramaribo: restaurant De Gadri

Safira: een van mijn favoriete eettentjes in Paramaribo, dichtbij Fort Zeelandia aan de Suriname rivier. Een ideale plek om creools te eten met uitzicht op de rivier. Eenvoudig maar lekker. Er komen veel locals afhalen, dat zegt genoeg. 

Soms moet je even wachten wegens drukte, maar je wordt altijd geholpen met een smile. Aanraders zijn de rijst met pom en kip of de bruine bonen. Een koud Parbo biertje erbij en het Suriname gevoel is compleet. 

Open: open van 08:00 tot 22:00 uur, zaterdag van 11:00 tot 22:00 uur. Zondag de hele dag gesloten
Adres: Zeelandiaweg 1, Paramaribo. 
Tel: +597 420-688 
Checked: september 2021 door Safira, je local Hero.

5

Paramaribo: Waka Pasi

Safira: een ijsje scoren, bakkie koffie, wijntje of een cocktail. Tussen het uitgaanscentrum en De Waterkant vind je Waka Pasi. Hier zijn altijd wel locals te vinden die wat wandelen of een van de kleinschalige evenementen bijwonen. Van open air gym tot live muziek.

In de houten cabana's wordt van alles aan Surinaams eten geserveerd. Roti, pom, pinda soep. Zet jezelf neer op een houten bankje aan de Waterkant en terwijl je eet zie je samen met de locals de zon ondergaan tijdens 'golden hour'.

Open: maandag 11:00-21:00, dinsdag & woensdag 12:00-22:00, donderdag & vrijdag 11:00-22:00, zaterdag & zondag 14:00-22:00.
Adres: Ingang Kleine Combéweg & Grote Combéweg, Paramaribo.
Tel: +597 (0)887 8364 
Checked: september 2021 door Safira, je local Hero.

6

Heel Suriname: Keti Koti, afschaffing slavernij

Safira: Keti Koti, ofwel ‘verbroken ketenen’: op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft. Alles wordt uit de kast gehaald om een groot feest te houden. De festiviteiten gaan tot in de late uurtjes door. Surinaamse vrouwen dragen deze dag veel vrolijke kleuren. 

Vanwege 100 jaar Keti-koti werd in 1963 in Paramaribo een standbeeld onthuld van Kwakoe, de weggelopen (en weer gevangen genomen) slaaf die het symbool werd voor de drang naar vrijheid. Volgens Afrikaanse traditie krijgen kinderen de naam van de dag waarop ze geboren worden. Jongetjes op de woensdag heten daarom vaak Kwakoe. Omdat 1 juli 1863 op een woensdag viel  is ook het beeld zo genoemd.

Wanneer: jaarlijks op 1 juli.
Waar: hele land, maar uiteraard vooral in Paramaribo. Niet tijdens je reis? Proef de sfeer in Amsterdam (Kwakoe festival), Rotterdam en nog meer andere steden.
Hoe: zorg voor tenminste een vrije dag in Paramaribo.
Checked: september 2021 door Safira, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Maak je reis meer local

Vraag je local hero om jouw passie aan je reis toe te voegen.

Terug naar reis