Je Peru reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Peru: deel je hobby…

Marcos: Ben je juf, leraar, IT-er, arts, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Peruaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Peruviaanse begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar: Dit kan in heel Peru / Bolivia.
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Peru: kleinschalig verblijf

Marcos: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als posada Atahuelpa in Cusco en Majestad in Arequipa. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het relaxt om aan het eind van hun reis, bv in Cusco een (wat) groter hotel of luxer resort te boeken.

3

Lake Titicaca homestay

Marcos: slapen bij een Peruaanse of Boliviaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt deze landen echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Primitief, geen vrijheid of ongemakkelijk?

Stap erover heen en laat mij je homestay regelen bv. in op het eiland Amantani. Wakker worden met het kraaien van de haan en van spelende kinderen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Arequipa: bar museo del Pisco

Marcos: geen museum maar een coole, funky pisco bar. Geen budget cocktails maar wat prijziger en daarom juist zo lekker (kwaliteit!) Locals en toeristen alike, gezellige omgeving, Grote verscheidenheid aan cocktails, al of niet ‘pisco’ based, bv, de Dona Luca (appel) of de  ‘Capitan’ een pisco Manhattan.

Heeft ook een geweldige barkeeper (Anthony). Publiek: toeristen en locals alike. Naast drank ook Peruaanse tapa’s. Overigens ook een filiaal in Cusco, dus als je nog es wilt… 

Open: dagelijks 16.00-00.00 uur.
Adres: Calle Moral 229, Arequipa
Tel: + 51 54 281583. 
Checked: augustus 2021 door Marcos, je local Hero.

5

Puno: Restaurant Casa Grill La Estancia

Marcos: Grill restaurants zijn de specialiteit van de stad. Schuil voor de snijdende wind van het Titicaca meer en warm je bij het warme vlees aan het spit. Allerlei soorten, gratis saladbar; grote tv aan de muur zodat de locals op de hoogte blijven van het nieuws en dan is het genieten maar.

Geen kapsones: family style met cafetaria tafeltjes. Grote porties en (nog) heel voordelig. Vaak ben je er de enige buitenlander. Gaan wel echt op tijd dicht.

Open: dagelijks van 11.00- 22.00 uur. 
Adres: Calle Libertad 137, Puno 051, Peru. 
Tel: +51 51 351196 
Checked: september 2021 door Marcos, je local Hero.

6

Peru: Fiesta del Inti Raymi

Marcos: ofwel het feest van de Zonnegod en moeder Aarde (Patchamama), de belangrijkste Incagoden en Scheppers van Alles. Het grootste, kleurrijkste feest van het kalenderjaar en start van herfst.  Authentieke Inca rituelen, processies, volksdansen en wedstrijden. Een must see als je in deze tijd in de buurt bent.

Eigenlijk op 21 juni maar vanwege de christelijke feesten verhuisd naar de 24e. Het festival trekt elk jaar duizenden locals én reizigers. Tevoren reserveringen maken is een must.

Wanneer: jaarlijks 24 juni.
Waar: (Sacsayhuaman ten noorden van) Cusco. 
Hoe: Ik pas het in je reisschema en geef tips waar je precies wanneer moet wezen. 
Checked: juli 2021 door Marcos, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Hello,

Ik ben Felice en woon sinds 2016 in Zuid-Amerika en schrijf er graag over op mijn reisblog Rugzak vol Reizen. Als reisbegeleider heb ik Peru, dat rijk is aan cultuur, natuur en geschiedenis, mogen ontdekken.

Mijn ultieme tips voor Peru: blijf slapen bij de locals op het eiland Amantani, smul van de Peruaanse keuken in de restaurants ‘Central’ (Lima) en ‘Zig Zag’ (Arequipa) en hike tussen de hoogste bergtoppen rondom Huaraz. Peru is Zuid-Amerika op z’n best!

Rugzak vol reizen

My blog