Je Nicaragua reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Nicaragua: deel je hobby…

Jessica: Ben je juf, leraar, verpleger, arts of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Nicaraguaanse (se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar: Dit kan in heel Nicaragua.
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Nicaragua: kleinschalig verblijf

Jessica: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.   Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als hotel Real in Leon of Con Corazón in Granada.

Het is een van de charmes van het land: de ruime keuze aan relatief comfortabele, sfeervolle overnachtingsmogelijkheden. In en bij de natuurgebieden en aan het strand kan de prijs oplopen maar doorgaans is dat het zonder meer waard.

3

Nicaragua: community stay

Jessica: slapen bij een Nicaraguaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Nicaragua echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen?

Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen. Zo kan ik bijvoorbeeld een farm stay regelen op een koffieboerderij. Geniet van het uitzicht, en pluk je eigen bonen. Wedden dat het een van de mooiste  ervaringen van je reis wordt?

4

Granada: tapasbar Bocadillos

Jessica: Centraal gelegen tapasbar in koloniale stijl gerund door Nicaraguaans Amerikaans stel. Gezellige intieme en ontspannen sfeer. Zoek een romantisch plekje in de tuin, ’s avonds verlicht door kaarsen. Populair, wel iets prijziger dan standaard, maar goede kwaliteit en ruime porties.

Heerlijke mojitos, mescal, diverse craft biersoorten en wijntjes. Happy hour duurt hier langer dan gebruikelijk, van 1500-18.00 uur dus dat komt goed uit. Daarbij de tapas zoals vis taco’s, samosa’s, hummus, Venezolaanse arepas (gevulde maisbroodjes), enchilladas enz.

Open: dagelijks van 12.00-21.00 uur van december t/m augustus. September t/m november aangepaste openingstijden.

Adres: Calle Corrales 207, in hotel Casa San Francisco bij de gelijknamige kerk.

Web: bocadillosgranada.com

Tel: +505-2552-5089

Checked: augustus 2021 door Jessica, je local hero.

5

Ometepe: 'farm to table' Restaurant Cafe Campestre

Jessica: Bij ‘farm to table’ restaurant Cafe Campestre is alles kakelvers, lokaal en uit eigen tuin. Ook het brood wordt zelf gebakken, er zijn vegetarische schotels, curries, salades, homemade pasta, ze zijn hier van alle markten thuis.

Probeer hun broodje hummus met tajadas (bananenchips) en pico de gallo salsa of de BLT sandwich met een sterke kop lokale koffie. Zondagavond is er BBQ met veel locals.

Open: dagelijks van 11.00-21.00 uur.
Adres: Isla de Ometepe, Balgüe 48800, Nicaragua, links als je Balgue binnenkomt. 
Tel: +505 8400 1881 / +505 8571 5930
Checked: september 2021 door Jessica, je local hero.

6

Massaya: San Jerónimo festival

Jessica: een festival net zo wild als de vuurspugende vulkaan waar de stad naar vernoemd is. Een soort carnaval en heilige viering in één, dat elke jaar in september plaatsvindt.

De beschermheilige genaamd Tata Chombó, oftewel de dokter van de armen, wordt van het San Jerónimo altaar gehaald en door de hele stad gedragen in een optocht vol met bloemen en feestende mensen. Dit festival draagt de eer om zichzelf het langst durende festival van Nicaragua te noemen. De straten zijn gevuld met feestvierende locals en parades.

Laat je niet onder de voet lopen, want gezellig is het zeker met duizenden verkleden locals op straat. Je kunt rekenen op genoeg muziek, vuurwerk, lekker eten, dansen en een hoop gelach.

Wanneer: jaarlijks, start eind september.

Waar: Massaya, 2e stad van het land, ca. 20 km van Managua. 

Hoe: Ik pas het in je reis (bij aankomst of vertrek). 

Checked: oktober 2021 door Jessica, je local hero.

 

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories