ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Je Namibië reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Namibië: deel je hobby…

Carol-Jean: Ben je juf, leraar, arts, kok of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een local met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Namibische begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 

Waar: Dit kan in heel Namibië.

Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Namibië: kleinschalig verblijf

Carol-Jean: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen safari camps. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als het Olive Grove guesthouse in Windhoek of de Sossusvlei Dune lodge. Ook zijn er veel sfeer volle niet te grote restcamps. Wie een auto met dak tent(en) boekt is natuurlijk zelfvoorzienend.

3

Bushman community stay

Carol-Jean: slapen bij de locals is toch een beetje een drempel. Maar het is goed te doen: je kampeert een nachtje bij een Bushman village in de oostelijke Kalahari en komt nauw in contact met de community. Zo maak je Namibïe ook op een andere manier mee. 

Op een bushwalk leer je jachttechnieken, hoe je eetbare wortels en planten herkent, vuur maakt en waterbronnen vindt. Je slaat een bushcamp op en maakt diner op het  kampvuur. De mensen zijn zo vriendelijk, vrolijk en gastvrij in dit ruige landschap, het zal je nog lang bijblijven.

4

Windhoek: Restaurant Joe’s Beerhouse

Een instituut met een ‘ruig’ randje voor heel Windhoek. Een auto tegen het plafond,  grote glazen bier en ‘our housewine is Jägermeister’. Inderdaad de natte droom van een carnivoor: springbok, zebra, kudu of ‘gewoon’ een rundersteak. No worry, ook vegetariërs mogen wel eens zondigen.

lees meer

Open: dagelijks van 12.00-23.00 uur. 
Adres: 160 Nelson Mandela Ave / Eros, Windhoek
Tel: + 264 61 232 457
Web: joesbeerhouse.com
Checked: september 2023 door Carol-Jean, je local Hero.

5

Windhoek: Shebeen aan Eveline street

Niet één maar een heel rijtje lokale bars (shebeen) in de oude township Katatura. De hele dag muziek en fun anytime. Chill the local way tussen toeterende auto’s, autowasstraat en een tattooshop, al dan niet in iemands achtertuin. De Windhoek lager is ijskoud, de sfeer funky. Wel voor ervaren reizigers.

Honger gekregen: probeer een ‘kapana’, repen vlees van de grill. De grote bal die je erbij krijgt is geen boter maar ‘vetkoek’. Niet gezond, eerder een gefrituurde hartaanval, all-in voor maar N$ 25,-. Daarna joggen in de parlementstuinen.

Open: dagelijks tot laat.
Adres: Eveline Street, Katatura township, Windhoek. Beter safe: ga samen, niet heel laat en neem een officieel taxibedrijf, ook terug. 
Checked: september 2023 door Carol-Jean, je local Hero.

6

Windhoek Octoberfest bierfestival

Een week lang bier, braadworst en sauer kraut. Selfies met Heidi en Hans. Is dit nu local? Jazeker, nergens zijn de historische banden in deze voormalige Duitse kolonie sterker als hier.

Gewoon tussen de vakwerkhuizen, alsof je in München bent, iedereen is welkom.

Wanneer: ergens in oktober. De exacte data wisselt. Vraag je Local Hero voor meer informatie.  
Waar: centrum Windhoek, niet te missen.
Hoe: laat mij weten als je er dan wilt zijn. De hotels zitten snel vol.
Checked: september 2023 door Carol-Jean, je local Hero.

Rondreizen Namibië:

naar voorbeeldreizen

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories
Door Namibië reizen kan op veel manieren. Je kunt in 18 dagen een complete Namibië rondreis maken maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig Namibië afgewisseld met Botswana is mogelijk. Lees verder

Hoe reis je door Namibië & Botswana? Na een vlucht met overstap kom je in de middag in Windhoek. Daarna rijd je in zo’n 5 uur naar Sesriem in het Namib Naukluft park en toegangspoort tot de magische zandduinen van Sossosvlei. Via Solitaire over woestijntracks naar de flamingo’s van Walvisbaai en het kustplaatsje Swakopmund. Bij Cape Cross bewonder je de enorme kolonie zeehonden, in Damara land de bushman rotstekeningen van Twyfelfontein. Daarna is het niet ver meer naar de restcamps van Etosha, Namutoni en Okaukuejo. Via Okonjima terug naar Windhoek.

Vanaf Windhoek over de Trans Kalahari highway naar de Okavango Delta, één van de mooiste natuurgebieden van Botswana. Tijdens deze rit rijd je door het stadje Ghanzi een wijds, semi droog veelteelt gebied midden in de Kalahari. Op de rit verder naar Okavango Delta rijd je langs de duinrijen en slaperige woenstijdstadjes, De Okavango Delta is één van de hoogtepunten tijdens je reis door Namibië & Botswana, tussen al het groen schittert het wateroppervlak van Guma, een ongerepte Afrikaanse lagune waar je een goede kans hebt op het spotten van nijlpaarden en krokodillen. 

Je kunt deze Namibië & Botswana route ook combineren met de Kalahari en de Fish River Canyon, of naast de uitgestrekte Okavango Delta nog meer van Botwana in je reis opnemen. Vraag je local Hero, je Namibië & Botswana reisspecialist ter plaatse. Reis je voor het eerst naar Namibië? Kijk dan ook bij de Namibië Top 5: voor de leukste dingen die je in Namibië kunt doen.  

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Namibië & Botswana reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Namibië & Botswana rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je lokale reisspecialist en laat je voor je Namibië & Botswana rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Namibië Top 5, de leukste dingen die je kunt doen.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalige Namibië & Botswana reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Namibië & Botswana self drive top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Namibië township tour, slaap in een homestay, drink wat in een lokale shebeen (kroeg), ga eens wat eten in een typisch Namibisch restaurant, kortom meet the locals in Namibië.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Namibië & Botswana 

Over het algemeen geldt dat de beste reistijd voor je Namibië & Botswana rondreis van mei t/m november loopt. Maar april, december en januari zijn ook zeker goede maanden om een reis naar Namibië & Botswana te plannen. Wil je tijdens je rondreis Namibië & Botswana meer drukte mijden en ben je niet bang voor wat regen? Overweeg dan om het land tijdens het regenseizoen in februari en maart te bezoeken, dan is het namelijk laagseizoen in Namibië & Botswana. Ook kun je iets minder drukte verwachten in de maanden juni t/m juli en november t/m december.

Wil je tijdens je rondreis Namibië & Botswana écht het land ‘the local way’ ervaren? Zorg dan dat je er bent tijdens een van de nationale feestdagen. Meer informatie over de beste reistijd Namibië lees je in onze Namibië blog.

Prakitische informatie Namibië & Botswana 

Visum: voor je reis naar Namibië en Botswana hoef je van te voren geen visum aan te vragen. Je krijgt bij aankomst in het land een visum wat geldig is voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Deze krijg je alleen op vertoon van een retourticket of ander bewijs van vertrek uit het land. Bij vertrek moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties: een vaccinatie is niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Ben je voor aankomst in een land geweest waar gele koorts heerst dan is een vaccinatie hiertegen wel verplicht, toon dit aan met een stempel in je vaccinatie boekje. 

Tijdsverschil: in onze zomer is het in Namibië 1 uur vroeger. In onze wintertijd is het juist 1 uur later in Namibië. In onze zomer is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Botswana. In onze winter is het in Botswana 1 uur later. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Namibië is Namibian Dollar (NAD). Je kunt in Windhoek pinnen met een visa creditcard. Zorg voor voldoende cash. 

Getting around: tijdens je rondreis Namibië & Botswana maak je gebruik van een huurauto. Deze regelt je local Hero voor je. 

Namibië & Botswana met kinderen

Namibië & Botswana zijn heel geschikt voor een reis met kinderen. Laat je kinderen de highlights van Namibië & Botswana zien: avontuurlijk, veilig, verantwoord en mét een 24/7 bereikbaar lokaal aanspreekpunt. Je kunt je Namibië & Botswana familiereis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Niet te gehaast, zodat zowel jij als je kinderen van genieten. Je slaapt tijdens je Namibië & Botswana rondreis in sfeervolle lodges en avontuurlijke campsites. En tijdens je self drive natuurlijk op het dak van je 4WD. Onze lokale reisspecialist in Namibië & Botswana heeft veel ervaring met het plannen van een Namibië & Botswana reis met kinderen.

Je Namibie & Botswana gezinsreis is 100% op maat. Je local hero helpt je graag bij het plannen van jouw ideale rondreis. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Namibië & Botswana en maak kennis met de lokale bevolking. Meteen aan de slag met het plannen van je Namibie & Botswana reis met kinderen? Bekijk onze voorbeeldreis Namibië familie avontuur