Je Madagaskar reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Madagaskar: deel je hobby...

Verotiana: Ben je juf, leraar, verpleger, arts of musicus? Een veeboer die een Zebu handelaar wil spreken? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een local met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt  en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Vooral rond de hoofdstad Tana.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Madagaskar: kleinschalig verblijf

Verotiana: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als het Belverdere hotel in Tana of het gezellige couleur cafe in Antsirabe. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis een paar nachtjes een luxe resort hotel te reserveren. Ik regel het graag voor je.

3

Madagaskar community stay

Verotiana: slapen bij een Malagassische familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Madagaskar leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen?

Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen. Veelal in Tana en omgeving maar ook wel op andere plekken mogelijk. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Antananarivo: L’excuse

L’ Excuse, een sympathieke rum bar populair bij de lokale expat community, ligt in Isoraka, dé uitgaanswijk van Tana. Op de centraal gelegen heuvel gaat het 24 uur per dag los. Overdag markt, winkels en restaurants, ’s avonds de plek voor ’good mood & good food’.

Geef een (Hollandse?) expat een glas en voor je het weet gaat hij of zij je voor naar de hottest local bar van de week: adressen wisselen maar expats kennen de plekjes.

Open: dagelijks 17.00-03.00 uur.
Adres: Lot IBK 80 Bis, Antananarivo 101, Madagascar. 
Neem ’s avonds wel een officiële taxi.
Tel: +261 34 12 621 31
Checked: april 2020 door Verotiana, je local Hero.

5

Ranohira: Restaurant Ramirandava

Veel lokaler krijg je het niet: dit ‘hotely’ ligt aan de doorgaande weg RN 7 naast de stop van de deeltaxi (taxibrousse). Het is dé plek waar de chauffeurs hun ontbijt, lunch of diner gebruiken. Gerund door Mrs Vaosolo, die de 30-40 plaatsen, binnen of op het terrasje buiten, scherp in de gaten houdt.

In schoolfrans bestel je er rijst, koolsalade en een keuze uit kip, rund/ varkensvlees of vis. Eenvoudig, voedzaam en minder dan € 3,- voor een volle buik, maar op is op. De verhalen van de locals krijg je er gratis bij.

Open: ma t/m za 07.30-22.00 uur.
Adres: RN 7 Ranohira, iedereen weet het te vinden.
Tel: +261 34 84 224 88
Checked: september 2021 door Verotiana, je local Hero.

6

Ambalavao, Zebu markt

De grootste veemarkt van het land: herders en veeboeren komen, soms van 100 kilometer ver, hun zebu’s (omby) verkopen. De zebu is populair, op de rode aarde grazen er wel 19 miljoen. De dieren worden op of uit trucks geladen: stof, herrie, druk, chaotisch maar authentieker krijg je het niet. Soms is er ook een soort rodeo.

Als extra kun je naar de grote spice market: kruiden voor in het eten maar ook hele bizarre, voor medisch gebruik. De shamaan of kruidendokter geeft je advies.

Wanneer: elke woensdag, het drukst tussen 10.00 en 11.00 uur.
Waar: op een heuvel,1 km ten zuiden van Ambalavao, in het centrale hoogland.
Hoe: Ik pas het in je reisschema en geef tips.
Checked: september 2021 door Verotiana, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Hello,

Mijn naam is Stéphanie en voor mijn blog Expeditie Aardbol reis ik de hele wereld over. Mijn favoriete reisland? Madagaskar!

In 2018 maakte ik een fantastische rondreis in knalrode Renault 4 en bezocht ik de mooiste natuurparken. Want dat is Madagaskar: met al die maki’s, kameleons, baobabs en unieke landschappen is het moeilijk om één hoogtepunt aan te wijzen. 

Expeditie Aardbol

My blog