Je Galapagos reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Galápagos: deel je hobby…

Ellen: Ben je juf, verpleger of verkoper? Gek op dansen, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een local met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat. Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Op diverse eilanden.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Galápagos: kleinschalig verblijf

Ellen: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. En comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.  

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Albemarle in Puerto Villamill of Fiesta op Santa Cruz. Veel hotels zijn opvallend comfortabel, er is meer mogelijk dan je denkt.

3

Galápagos community stay

Ellen: slapen bij een lokale familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie de Galápagos echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen?

Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen, bijvoorbeeld op aanvraag een home stay in een van de plaatsjes op de eilanden, of zelfs als het mogelijk is, op een lokale boerderij / finca. Op Santa Cruz.

Wie wil kan dan helpen met de dagelijkse werkzaamheden. Want ja, op de Galápagos wonen niet alleen dieren maar ook vriendelijke eilanders. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Isabela: beachbar Casa Rosada

De enige beachbar van het eiland. Heel comfortabel en koele lokale drankjes. Onderdeel van een, roze, laidback hostel. Strand, hangmatten, beanbags en vanaf de middag muziek, drank, volleybal wedstrijdjes, kortom party Galapagos style.

Casa Rosada, ook wel Caleta Iguana genoemd, is overdag rustig, wanneer de iguana´s er lekker liggen te zonnen, maar wordt populair tegen de avond.

Open: dagelijks tot laat. 
Adres: Puerto Villamil, Isabela.
Checked: september 2019 door Ellen, je Local Hero.

5

Galapagos, naar de Mercado Central

Op alle grote eilanden wordt elke zaterdag markt gehouden, natuurlijk een uitgelezen plek om de locals te ontmoeten. Niet alleen groenten, fruit en andere etenswaar maar ook  allerlei huishoud benodigdheden en wat er maar toevallig is ingevoerd.

Lekker rondslenteren, vers fruit van de organische boerderijen en dan een tafeltje opzoeken, want waar kun je beter lokaal ontbijten als op de markt. En ben je op San Cristobal, ga dan langs de lieve vrouw die bevroren bananen met een chocolade dip verkoopt.

Wanneer: elke zaterdag vanaf 07.00 uur. Kom vroeg.
Waar: Santa Cruz, San Cristobal en Isabela eiland.
Checked: september 2019 door Ellen, je Local Hero.

6

Puerto Ayora: de kioskos

Natuurlijk, je kunt naar Charles Binford, een restaurant met heerlijke visgerechten maar ook veel reizigers. Een lokale ervaring zijn de zgn. kioskos, de straat eetstalletjes. Je bent alleen maar omringd door locals, het beste is een almuerzo te nemen (soep, rijst en salade met kip/rijst/vlees en sap).

Dit is mijn persoonlijke favoriet voor de lunch, wel basic hoor, maar leuk om toch een beetje in de lokale scene onder te duiken.

Open: dagelijks, meestal ca. 10.00-21.00 uur.
Adres: in het centrum, niet te missen.
Checked: september 2019 door Ellen, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Hello,

Ik ben Sandra, samen met mijn zussen schrijf ik over onze reizen op onze Wanderwinks-blog. 

Mijn insider tip voor jou om te doen is om op Santa Cruz om 6 uur 's ochtends naar Tortuga Bay te joggen, om zo het hele strand (en dieren!) voor jezelf te hebben. Of vraag bij het schildpaddencentrum op Isabela of je de kleine schildpadjes mag voeren met bladeren, zo schattig. 

Geloof me, de Galapagos eilanden horen op je bucketlist.

Sandra

My blog