Je Colombia reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Colombia: deel je hobby...

Sjors: Ben je juf, leraar, verpleger, arts of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Colombiaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan in heel Colombia.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Colombia: kleinschalig verblijf

Sjors: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.   Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Finca La Tata of La Jorara of Don Pedro in Cartagena.

Het is een van de charmes van het land: de ruime keuze aan relatief comfortabele, sfeervolle overnachtingsmogelijkheden. In en bij de natuur gebieden kan de prijs wel oplopen maar doorgaans is dat het zonder meer waard.

3

Colombia community stay

Sjors: slapen bij een Colombiaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Colombia echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Stap erover heen en laat mij je verblijf regelen. Of plan een nacht slapen op een koffie boerderij. Geniet van het uitzicht, de koele lucht en pluk je eigen bonen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Bogotá: Galeria Café Libro

Sjors: Bar, restaurant, kunstgalerie en social club in één. Voorstellingen en live muziek van populaire muzikanten, allerlei lokale drankjes en enorm druk. Hier moet je zijn als je wat wil beleven. Op zaterdag snel vol dus kom op tijd. 

Je kunt er ook eten, heel goed en betaalbaar. Minpuntje: gevarieerd programma, niet geschikt als je alleen salsa wilt dansen. Als het druk is de service vaak slow. Maar relax je bent op vakantie.

Open: dagelijks 12.00 - 03.00. Zondags gesloten  
Adres: bij Parque 93 Caretera. 11A No 93-42. Ook locaties in de wijken Palermo en Bohemia.
Web: galeriacafelibro.com
Tel:
+ 2858318
Checked: september 2019 door Sjors, je local Hero.

5

Cartagena: Restaurant Juan del Mar

Sjors: Jan van de Zee voor jullie Hollanders. Een historisch 19e eews pand vol kunstwerken waaronder een verzameling metalen vissen van de baas, inderdaad, Juan del Mar. Artist, visser of restauranthouder, hij is er nog niet helemaal uit. Maar leuk en lekker is het zeker.

Op het menu veel vis, ceviche natuurlijk maar ook fantastische kreeft. Gewoon doen, het is maar een keer vakantie..

Open: dagelijks  van 18.00 – 23.00 uur.
Adres: Plaza de Sa Diego. Nr 8-18
Tel: + 57 5 6642782 / 6645862. Reserveren!
Web: juandelmar.com. Let op: het restaurant niet de pizzeria van dezelfde eigenaar.
Checked: september 2019 door Sjors, je local Hero.

6

Medellín: Feria de la Flores

Sjors: dit carnavaleske feest zet de tweede stad van Colombia een week compleet op stelten. Openluchtconcerten, rock, elektronische muziek, voorstellingen, theater, roadshows, foodie festivals en de ‘Desfile de Silleteros’ een bruisend latino style bloemencorso.

De locals houden van een feestje! De show tuin in de Botanische Tuin van de stad kan zich meten met de Keukenhof. Geen saaie tulpen maar kleurige orchideeën en tropische bloemen zo extravagant als je maar kunt bedenken. En natuurlijk volop dansen en vuurwerk, het blijft Latijns Amerika.

Wanneer: 31 juli t/m 9 augustus 2020
Waar: Medellín stadscentrum.
Hoe: Ik pas het in je reisschema en geef tips waar je moet wezen. Veel foto momenten. Je hotel tijdig boeken, want het wordt druk.
Checked: augustus 2019 door Sjors, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Hello,

Ik ben Sabine en eind 2014 geëmigreerd naar Colombia. Niet alleen vanwege mijn Colombiaanse man, maar ook werd ik bij mijn eerste bezoek al compleet verliefd op dit fantastische land. De lieve mensen, de prachtige natuur en cultuur en het heerlijke eten.

Mijn favoriet in Bogotá? De wijk Usaquén! Niet te missen voor lekker eten tussen de Colombianen.

BeSabine

My blog