ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Zuid-Afrika

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Johannesburg – Mabula private game reserve – Welgevonden game reserve – Kaapstad – Hermanus – Franschhoek
reissom:
va. € 2355,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Een tweeweekse luxe autorondreis door Zuid-Afrika zonder de overbodige blingbling. Maar wel: met smaak uitgekozen boetiekhotels en luxe tented safari lodges met écht comfort. Plus nu net die bijzondere activiteiten die het verschil maken.

Laat je Zuid-Afrika reis professioneel verzorgen en benut slimme tips en persoonlijke suggesties. En bovendien helemaal ‘ontzorgd’: zo heb je 24/7 flexibele hulp ter plaatse, óók als je last minute, of zelfs nog tijdens je reis, wat wilt veranderen. Je local Hero Tanja, je Zuid-Afrika reisspecialist, staat voor je klaar.

Tijdens deze voorbeeld boetiekreis door Zuid-Afrika maak je exclusieve big five safari’s. Overnacht je met eersteklas zeezicht in walvisdorp Hermanus en slaap je luxe in Kaapstad, aan het hippe strand van Camps Bay. Je sluit je boetiekreis af in de wijnlanden van Franschhoek. Ook wel de gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers Johannesburg;
  • 13 x 24 uur Avis autohuur categorie C (Toyota Corolla Quest of verg.) airco, incl. CDW/diefstal verzekering (volledige afkoop), zonder verder eigen risico voor schade aan ruiten of banden en extra chauffeur;
  • 9 overnachtingen in luxe boetiekhotels met ontbijt;
  • 4 overnachtingen in luxe safari lodges incl. gate transfers, o.b.v. volpension, koffie/thee, sundowner en snacks tijdens gamedrives;
  • Vrij gebruik minibar Sea Five Boutique hotel Cape Town;
  • 5 min rug en schouder massage African Rock hotel & spa;
  • Genoemde excursies: 8 gamedrives, Franschhoek Wine Experience als beschreven incl tickets wijntram en 3-gangen lunch met wijnarrangement (maximale groepsgrootte 12 personen);
  • Volledig infopakket;
  • Meet & greet op de luchthaven van Johannesburg;
  • Assistentie van je local Hero;

Exclusief:

  • Internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Lokale vlucht Johannesburg – Kaapstad (v.a. ca. € 65,- p.p.);
  • Extra’s autohuur: vehicle Contract Fee at R330;
  • Vehicle fee Kwafubesi Tented Camp R297;
  • Brandstof en evt. tolgelden;
  • Borgsom huurauto (te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Upgrades of optionele excursies zoals walvisboottocht Hermanus of tickets Robbeneiland;
  • Evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local Hero heeft de laatste informatie);
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.

Wat is de beste reistijd in Zuid-Afrika? 

In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als bij ons. De beste reistijd Zuid Afrika hangt vooral af van wat je er wilt doen. Ga je vooral in Kaapstad of bij Durban op het strand liggen, dan kun je het best in december of januari t/m maart gaan. Wildlife is het best te zien in de droge winter, in juli en augustus, als de parken niet zo begroeid zijn. De Kaapprovincie is in die tijd lenteachtig.

Belangrijker nog zijn de Zuid-Afrikaanse vakanties: rond Kerst en Nieuwjaar hebben de Zuid-Afrikanen zelf zomervakantie en boeken veel Noord Europeanen een trip naar de warme Zuid-Afrikaanse zomer.
Ook met Pasen is het erg druk. Maak je je rondreis door Zuid-Afrika in deze periodes, boek dan heel vroeg, want vooral de meeste Nationale Parken, vooral Kruger, Umhlanga zijn snel vol. Juli en augustus zijn ook populair dus ook dan is vroeg boeken aan te raden.

Heb ik een visum nodig voor Zuid-Afrika? 

Voor deze reizen naar Zuid-Afrika hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een sticker in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen mag blijven. Je hebt een vliegticket nodig met een bevestigde terugvlucht en je paspoort moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na terugkomst in Nederland. Verder moeten er nog 2 lege bladzijden zijn.

Voor Swaziland geldt dat je een gratis visum krijgt bij de grens. Je paspoort moet nog wel minimaal 3 maanden na terugkomst uit het land geldig zijn. Kom je per huurauto, vraag dan bij het ophalen of is aangegeven dat je de auto mee mag nemen naar Swaziland. Wil je naar Lesotho, dan moet je paspoort na aankomst daar nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Ouders met kinderen
Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders met kinderen jonger dan 18 jaar, naast paspoort en ticket, ook een geboortecertificaat kunnen laten zien (in het Engels). Je haalt dit bij de gemeente waar zij geboren zijn. Was dat niet in Nederland, dan is dat buitenlandse geboortebewijs nodig. Als maar één ouder meereist, is daarnaast óók nodig één van de drie documenten:
* schriftelijke en ondertekende toestemming van de andere ouder in het Engels
* bewijs van voogdij of zeggenschap in het Engels (bv uitspraak van de rechtbank)
* kopie van de overlijdensacte van de andere ouder, in het Engels, indien van toepassing. Reizen je kinderen niet met hun ouders maar met andere begeleiders, neem dan contact op met de ambassade van Zuid Afrika. Er gelden afwijkende regels.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Zuid-Afrika? 

Voor Zuid-Afrika zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties.


De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Zuid-Afrika een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Zuid-Afrika een vaccinatie stempel getoond kunnen worden.

Zuid Afrika kent in onze winter, hun zomer, een malaria risico in de noordelijke provincies (o.a. Kruger) en KwaZulu Natal (Durban e.o.). Dat geldt ook voor Swaziland. Draag beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray. Het LCR kan adviseren over malaria profylaxe.

Is er tijdverschil met Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika is het gedurende onze zomertijd even laat als in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur later.

Is het veilig in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is een redelijk veilig land, maar 's avonds ga je in Afrika liever niet te voet: bel altijd een taxi. Overdag geldt: vermijd afgelegen wijken en stranden, en let op je spullen bij populaire bezienswaardigheden. Berg je papieren en kostbaarheden op in een kluis.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Zuid Afrika, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Zuid-Afrika en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Zuid-Afrika.

Welke kleding neem ik mee naar Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is minder warm dan je denkt, het is de fout die bijna iedereen maakt: de meeste reizigers kleden zich te luchtig. In onze zomer is het zuidelijk deel koel, vergelijkbaar met onze lente. De temperatuur daalt verder snel met de hoogte en Zuid-Afrika is natuurlijk niet zo plat als Nederland.

Zorg dus, ook in de Nederlandse winter, de zomer van Zuid-Afrika, voor een warme trui en sjaal en kleding in verschillende laagjes. Vroege en late gamedrives kunnen erg koud zijn, ook al om dat je in de rijwind van een open jeep zit.

Bezoek je tempels, kerken of moskeeën, zorg dan voor bedekkende kleding. Topless zonnen is in Zuid-Afrika verboden. In steden en plaatsen aan het strand wordt geen strandkleding gedragen, behalve aan het strand zelf. Neem geen militaire camouflage kleding mee, dat kan problemen opleveren bij de grenzen.

Welke valuta is er in Zuid-Afrika?

In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (Zar). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor  alvast de koers bekijken. Let op dat bij benzinepompen alleen cash rands worden geaccepteerd, dus pin tijdig. Dat kan overal in Zuid-Afrika. In Swaziland en Lesotho kun je ook met randen betalen. Je krijgt wel lokale valuta terug (resp. de Liliangeni ofwel Emalangeni in Swaziland, de Loti/Maloti in Lesotho.

Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In afgelegen gebieden kom je veel minder pin-automaten tegen, dus zorg ervoor voldoende contact geld te hebben. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Afrika’, anders kun je geen geld pinnen.

Welke stekker heb ik nodig in Zuid-Afrika?

De stopcontacten in Zuid-Afrika werken op 220 volt. Je hebt een speciale driepotige stekker nodig, vaak past ook een wereldstekker niet. Je kunt zo’n stekker kopen bij warenhuizen of ijzerwinkels maar vaak ook lenen bij de receptie van je hotel. Bushcamps hebben niet altijd stroom, vaak wel bij de receptie. Olielampen verlichten de paden en een kleine zaklamp meenemen is een must, ook voor onderweg.

Hoe reis ik door Zuid-Afrika? 

Je reist in Zuid Afrika vooral per huurauto. Check of deze in goede staat is als je hem ophaalt, en noteer / fotografeer waar nodig, eventuele beschadigingen. Check de banden en vraag als je via Swaziland gaat, om een ok-tje daarvoor! Veel snelwegen buiten de steden zijn 3 baans, met inhaalstroken maar zonder pechstrook en met slechte kanten. Wees voorzichtig en rijd niet te snel.

Er zijn veel verborgen radarcontroles en boetes zijn fors. Dit geldt ook in de Nationale parken, waar de maximum snelheid vaak niet meer dan 40 km is. Veel huurauto’s zijn wit, herinner je goed waar je parkeert of maak een aantekening. Neem na zonsondergang in de steden altijd de auto of taxi, ook vanuit je restaurant of pub naar je hotel als dat vlakbij is.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 


* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

De meeste reizigers starten in Johannesburg en reizen dan zuidwaarts naar Kaapstad, vanwaar ze dan terug vliegen. Andersom kan natuurlijk ook, zo bewaar je het safari gedeelte voor het laatst. Je vliegt dus op de ene luchthaven en vliegt terug vanaf de andere. Of combineer met een binnenlandse vlucht: Je kunt bijvoorbeeld heen op Johannesburg vliegen en dan vanaf Durban via Johannesburg weer naar huis. Op de vliegsites kun je dit apart aangeven.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen rond € 600,- maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in het hoogseizoen al snel € 250 meer. In het topseizoen, met de kerst is € 1300,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen  

Naar Zuid-Afrika vliegen de meeste reizigers met een directe KLM vlucht. Na een overnachting in de buurt van de luchthaven kun je de dag erop dan direct op weg. Andere mogelijkheden zijn er ook zoals Britisch Airways en Lufthansa, vaak met een overstap in Londen of Frankfurt. 

Tijden

* De meeste maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). De KLM nog op dezelfde dag. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een direct vlucht duurt ca. 11 uur.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan regelt je local Hero een overnachting in de buurt van de luchthaven, zodat je na een lange vlucht niet lang en/of in het donker moet rijden.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up to date met nieuwe prijzen.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken.
*Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de vlucht Durban – Port Elizabeth, die in veel routes voorkomt. South African Airways zijn er Kulala (meest betrouwbaar), Skywise en Mango. Zij richten zich vooral op de lokale markt tussen de grote steden.

 

 

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Johannesburg – Mabula private game reserve – Welgevonden game reserve – Kaapstad – Hermanus – Franschhoek
reissom:
va. € 2355,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Een tweeweekse luxe autorondreis door Zuid-Afrika zonder de overbodige blingbling. Maar wel: met smaak uitgekozen boetiekhotels en luxe tented safari …
︿

Inclusief:

  • Luchthaventransfers Johannesburg;
  • 13 x 24 uur Avis autohuur categorie C (Toyota Corolla Quest of verg.) airco, incl. CDW/diefstal verzekering (volledige afkoop), zonder verder eigen risico voor schade aan ruiten of banden en extra chauffeur;
  • 9 overnachtingen in luxe boetiekhotels met ontbijt;
  • 4 overnachtingen in luxe safari lodges incl. gate transfers, o.b.v. volpension, koffie/thee, sundowner en snacks tijdens gamedrives;
  • Vrij gebruik minibar Sea Five Boutique hotel Cape Town;
  • 5 min rug en schouder massage African Rock hotel & spa;
  • Genoemde excursies: 8 gamedrives, Franschhoek Wine Experience als beschreven incl tickets wijntram en 3-gangen lunch met wijnarrangement (maximale groepsgrootte 12 personen);
  • Volledig infopakket;
  • Meet & greet op de luchthaven van Johannesburg;
  • Assistentie van je local Hero;

Exclusief:

  • Internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Lokale vlucht Johannesburg – Kaapstad (v.a. ca. € 65,- p.p.);
  • Extra’s autohuur: vehicle Contract Fee at R330;
  • Vehicle fee Kwafubesi Tented Camp R297;
  • Brandstof en evt. tolgelden;
  • Borgsom huurauto (te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Upgrades of optionele excursies zoals walvisboottocht Hermanus of tickets Robbeneiland;
  • Evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local Hero heeft de laatste informatie);
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.
Wat is de beste reistijd in Zuid-Afrika?  In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst boetiek rondreis Zuid-Afrika, verblijf Johannesburg

Met een directe vlucht kom je laat aan in Johannesburg. Zodra je je bagage hebt opgehaald staat je chauffeur in de aankomsthal al op je te wachten. Je boetiek hotel voor de eerste nacht van je luxe reis door Zuid-Afrika ligt buiten de stad, in Kempton Park, een half uurtje rijden van de luchthaven. Niet veel later loop je met sleutel in de hand naar één van de elf kamers van het kleinschalige African Rock hotel & spa.

Via de tropische tuin en het zwembad bereik je je luxury suite. De bar is nog open voor een drankje. Of ontspan met een vijftien minuten durende schouder massage (inbegrepen). Even de vlieg kilometers er uit masseren.

Dag 1: Aankomst boetiek rondreis Zuid-Afrika, verblijf Johannesburg

Met een directe vlucht kom je laat aan in Johannesburg. Zodra je je bagage hebt opgehaald staat je chauffeur in de aankomsthal al op je te wachten. Je boetiek hotel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • De eerste nachten regel ik liever zelf

  • De eerste nachten regel ik liever zelf

Dag 2: Johannesburg naar Mabula private game reserve, sunset drive

Vanmorgen vanuit je luxury suite zo de tropische tuin in voor het ontbijt. Neem nog een duik in het zwembad voor je naar het vliegveld wordt gebracht. De huurauto met airco staat voor je klaar. Even voelt het gek om links te rijden, maar het went snel. Eenmaal uit de stad wordt de weg rustiger en het landschap heuvelachtiger.

Na zo’n 2,5 uur rijden arriveer je bij het sfeervolle Kwafubesi Tented Camp in het Waterberg biosfeer. Dit is ‘safari in Afrika’ uit je dromen: een luxe safaritent op een houten vlonder, middenin de Afrikaanse bush. Je eigen sanitair en uitzichtdek. Het verkoelende zwembad lijkt je al te roepen en in de avond maak je je eerste gamedrive. Natuurlijk met sundowner en aansluitend ’n goed diner of braai onder de Afrikaanse sterrenhemel.

local Hero

De huurauto bij deze reis is een Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar. Comfortabel voor twee personen. Handgeschakeld, met airco en volledig verzekerd. De kofferbak is groot genoeg voor een grote en een wat kleinere koffer. Beter zijn zachte reistassen. Ik kan ook een automaat of grotere auto voor je regelen, vraag me gerust naar de mogelijkheden en meerprijs.

Dag 2: Johannesburg naar Mabula private game reserve, sunset drive

Vanmorgen vanuit je luxury suite zo de tropische tuin in voor het ontbijt. Neem nog een duik in het zwembad voor je naar het vliegveld wordt gebracht. De huurauto met …

︿

Dag 3: Mabula private game reserve, ochtend- en avond gamedrives

De bush ontwaakt met vrolijk vogelgekwetter. Naast je eigen luxe safari tent zijn er slechts 4 andere tenten in dit exclusieve camp. Vanmorgen je tweede game drive. In dit wildrijke gebied heb je grote kans de Big Five te spotten. Voor je het weet sta je oog in oog met een olifantenfamilie. Bizar hoe snel je ervaren ranger ook de kleinste dieren spot.

Na de morning game drive knorde onze maag, tijd voor ontbijt in het knusse bush restaurant. Liever ontbijten bij je eigen tent? Dat kan. Wij relaxten daarna wat aan het zwembad. Tegen zonsondergang neemt de ranger je weer mee de bush in. De savanne krijgt een gouden gloed en een giraf loopt voorbij terwijl jij aan je drankje nipt. Dit is Zuid-Afrika op z’n best.

Dag 3: Mabula private game reserve, ochtend- en avond gamedrives

De bush ontwaakt met vrolijk vogelgekwetter. Naast je eigen luxe safari tent zijn er slechts 4 andere tenten in dit exclusieve camp. Vanmorgen je tweede game drive. In dit wildrijke …

︿

Dag 4 - 5: Mabula naar Welgevonden, morning en sunset gamedrives

Na de ochtendsafari en ontbijt rijd je in ca. 2 uur in oostelijke richting naar het 34000 ha grote Welgevonden game reserve. Dwars door Limpopo, Zuid-Afrika’s noordelijkste provincie. Onderweg baobabs, klein wild en nauwelijks andere reizigers. Alle tijd voor fotostops onderweg, niet zomaar uit je auto stappen (!).

Je al even zo luxe verblijf voor de komende twee nachten is Inzalo Safari Lodge. Vanaf het houten deck van je tented suite een weids uitzicht over de bush. Onder je kabbelt de Sterkstroom rivier. Plons in het zwembad en doe even niets. Tijdens deze safari dagen is het immers vroeg opstaan. Bij zonsondergang gaan de olielampjes aan en wacht de ranger je op voor je eerste safari in Welgevonden game reserve. Ook Big 5 gebied. Daarna diner bij de boma, ‘n kampvuur.

local Hero

Tijdens je verblijf in de bushlodges zijn dagelijks twee safari’s inbegrepen, net als ontbijt, lunch en diner. Dat is dus aanschuiven en genieten na alle wildlife. Laat je vooral ook adviseren door de vriendelijke en behulpzame staff over de goede Afrikaanse wijnen!

Mabula en Welgevonden liggen beiden in malariavrij gebied, in tegenstelling tot Kruger. Ideaal als je de Big Five wilt spotten en malariagebied wilt vermijden. In het Welgevonden game reserve leeft een van de grootste witte neushoorn populaties. Bijzonder om dit bedreigde dier in het wild te zien.

Dag 4 - 5: Mabula naar Welgevonden, morning en sunset gamedrives

Na de ochtendsafari en ontbijt rijd je in ca. 2 uur in oostelijke richting naar het 34000 ha grote Welgevonden game reserve. Dwars door Limpopo, Zuid-Afrika’s noordelijkste provincie. Onderweg baobabs, …

︿

Dag 6: Morning gamedrive, vertrek Welgevonden, verblijf Johannesburg

Vanmorgen de laatste safari van je boetiekreis door Zuid-Afrika. Na het ontbijt laat je het wild achter je. Grote kans dat je inmiddels alle dieren van de Big Five gespot hebt. De kleinschaligheid, het vriendelijke personeel en de bush belevenissen bleven ons nog lang bij.

In ca. 2,5 uur rijd je terug naar de luchthaven van Johannesburg en lever je de auto in. Vanavond nog ’n nachtje Johannesburg voor je richting de Kaap gaat. Vanmiddag nog wat cultuur snuiven? Vraag dan in je hotel naar de Soweto of Pretoria tour. Eigenaren Otti en Zelda van African Rock hotel & Spa leggen je in de watten en hebben prima tips voor lokale restaurants en trips. Relaxen aan het zwembad mag natuurlijk ook.

Dag 6: Morning gamedrive, vertrek Welgevonden, verblijf Johannesburg

Vanmorgen de laatste safari van je boetiekreis door Zuid-Afrika. Na het ontbijt laat je het wild achter je. Grote kans dat je inmiddels alle dieren van de Big Five gespot …

︿

Dag 7: Johannesburg naar Kaapstad, verblijf Kaapstad

Na je ontbijt per transfer naar de luchthaven en in twee uur vlieg je van Johannesburg naar Kaapstad. Er staat weer een huurauto voor je klaar en binnen een uurtje heb je ‘m bij je Kaapstad boetiekhotel geparkeerd.

Het vijfsterren Sea Five Boutique ligt in hartje hip en sjiek Camps Bay, tussen Houtbaai en Kaapstad. Op loopafstand tal van barretjes en goede restaurants. Waai lekker uit, hier zijn de mooiste stranden van Kaapstad. Daarom ook een favo spot van de rich & famous. Door de stroming is het zeewater vrij koud. Gelukkig heeft je boutique hotel een zwembad én geweldig uitzicht op Lion’s Head en de Twelve Apostles.

local Hero

Liever per transfer van en naar je hotel in Camps Bay i.p.v. met huurauto? Laat het me weten en ik regel het voor je. Pas zodra je naar Hermanus en de wijnlanden reist haal je de auto op bij de luchthaven van Kaapstad. In Kaapstad is het openbaar vervoer goed geregeld, daarbuiten niet.

In Camps Bay zoveel keuze uit restaurants en bars, daarom twee tips:
* The Roundhouse restaurant: wat prijziger, maar met geweldig uitzicht en heerlijk eten. Staat ook wel bekend als mooiste restaurant van Kaapstad
* 'N cocktail met zeezicht? Dan is Café Caprice ’n aanrader.

Dag 7: Johannesburg naar Kaapstad, verblijf Kaapstad

Na je ontbijt per transfer naar de luchthaven en in twee uur vlieg je van Johannesburg naar Kaapstad. Er staat weer een huurauto voor je klaar en binnen een uurtje …

︿

Dag 8 - 9: Verblijf Kaapstad

Slaap wat uit en neem lekker de tijd voor het ontbijt. Kaapstad heeft een paar beziens- waardigheden die je niet mag missen. Eén daarvan is met de kabelbaan naar de top van de bekendste berg van Zuid-Afrika; de Tafelberg. De andere highlight is met de boot naar Robben- eiland waar Nelson Mandela tot 1990 gevangen zat. Beiden druk, maar 't waard.

Met je eigen huurauto is het makkelijk de omgeving van Kaapstad te bekijken. Sla Kaap de Goede Hoop niet over. Het meest zuidwestelijke puntje van Afrika. De bavianen hier zijn brutaal, dus let op je tas en eten. Op de terugweg maakten wij een stop bij Boulders Beach, waar de pinguïns over het strand waggelen.

Dag 8 - 9: Verblijf Kaapstad

Slaap wat uit en neem lekker de tijd voor het ontbijt. Kaapstad heeft een paar beziens- waardigheden die je niet mag missen. Eén daarvan is met de kabelbaan naar de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Hele dag met gids. Privé tour ca. € 120,- p.p., met groep ca. € 68,- p.p.

  • Hele dag met gids. Privé tour ca. € 120,- p.p., met groep ca. € 68,- p.p.

  • Reken op ca. € 95 p.p.p.n. extra

  • Reken op ca. € 95 p.p.p.n. extra

Dag 10 - 11: Van Kaapstad naar Hermanus, verblijf Hermanus

Hermanus was vroeger een klein vissersdorpje. Nu is het wereldwijd bekend als een van de beste plekken om walvissen te zien. Met 'n beetje geluk spot je de zeereuzen hier al vanaf de kust. Via de snelste route vanuit Kaapstad is het een uurtje rijden. Pak liever de R44, een van de mooiste routes van Zuid-Afrika. Een bochtige maar goed begaanbare bergweg langs de azuurblauwe, schuimende oceaan.

Wij maakten onderweg een lunchstop bij Kabel Joe’s Seafood, de meest verse vis, in de haven van Kleinmond. Niet veel later check je in bij het sfeervolle138 Marine Beachfront Guesthouse. Vanuit je superior room heb je een panoramisch uitzicht over de blauwe vlag stranden. Een award voor de schoonste stranden van Zuid-Afrika.

local Hero

Reis je in het walvisseizoen (juli-november) dan is een boottocht een aanrader. Buiten het seizoen zie je hier ook dolfijnen, pinguïns, zeeleeuwen en pelikanen.

Dag 10 - 11: Van Kaapstad naar Hermanus, verblijf Hermanus

Hermanus was vroeger een klein vissersdorpje. Nu is het wereldwijd bekend als een van de beste plekken om walvissen te zien. Met 'n beetje geluk spot je de zeereuzen hier …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 68,- p.p. voor een boottocht van 2 uur

  • Reken op ca. € 68,- p.p. voor een boottocht van 2 uur

Dag 12: Van Hermanus naar Franschhoek, verblijf wijnlanden

Begin de dag met een champagne ontbijt. Als voorproefje, want vandaag rijd je naar de wijnlanden van Zuid-Afrika. Zodra je de kust verlaat doemen de groene velden vol druiven trossen op. Een mooi contrast met de statige, witte Kaap Hollandse huizen. Bij Villiersdorp pakten wij de R45, bekend als de Franschhoek pass, voor een weids uitzicht over de wijnvallei.

Paarl, Stellenbosch en Franschhoek vormen het hart van Zuid-Afrika’s wijnstreek. Een sfeervol boetiek hotel dat we hier voor je vast kunnen leggen is Lion Roars Boutique in Franschhoek. Kleinschalig, met 12 ruime kamers en allen een eigen design. De boetiekjes, kunstgalerijen en restaurants vind je op loopafstand. Luxe overnachten midden in een wijngaard kan ook.

local Hero

Franschhoek is de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Van de Top 100 beste restaurants in Zuid-Afrika zijn er maar liefst 8 in Franschhoek. Heb je er het geld voor over (verleidelijk..), reserveer dan tijdig een tafeltje.

Leuk weetje: de Nederlandse Margot Janse was 21 jaar lang de topchef in het met Michelinster bekroonde Le Quartair Français. Inmiddels niet meer, maar nog altijd een van de beste restaurants in Franschhoek.

Ben je op zaterdag in Franschhoek, dan is de markt een leuke plek om wat rond te struinen en locals hun inkopen te zien doen.

Dag 12: Van Hermanus naar Franschhoek, verblijf wijnlanden

Begin de dag met een champagne ontbijt. Als voorproefje, want vandaag rijd je naar de wijnlanden van Zuid-Afrika. Zodra je de kust verlaat doemen de groene velden vol druiven trossen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • 2 overnachtingen Wine Estate Grande Provence, met zwembad en ontbijt. Meerprijs p.p. ca. € 160,-

  • 2 overnachtingen Wine Estate Grande Provence, met zwembad en ontbijt. Meerprijs p.p. ca. € 160,-

Dag 13: Verblijf Franschhoek, Kaapse wijnen per tram

Vandaag rol je letterlijk de wijnlanden in, per wijntram. Vroeger gebruikt om druiven te vervoeren, nu een unieke manier om de Franschhoek vallei te verkennen en van wijngaard naar wijngaard te hoppen. Om 10 uur stap je op en een erkende gids vergezelt je naar drie geselecteerde wine estates 

Uitleg van druif tot wijn en een rondleiding door de wijnkelder. Natuurlijk mag je ook proeven. In de middag een uitgebreide 3-gangen lunch tussen de druivenranken en aansluitend een bezoek aan nog twee van Zuid-Afrika’s vooraanstaande wijnhuizen. Rond 17 uur ben je terug bij je boetiekhotel. Opgefrist kuierden wij op ons gemak door de historische straatjes van Franschhoek. In de avond zijn dagjesmensen weg en hangt er 'n ontspannen sfeertje.

local Hero

De tramtickets hebben we al voor je geregeld. De groepsgrootte is max. 12 personen. 

Dag 13: Verblijf Franschhoek, Kaapse wijnen per tram

Vandaag rol je letterlijk de wijnlanden in, per wijntram. Vroeger gebruikt om druiven te vervoeren, nu een unieke manier om de Franschhoek vallei te verkennen en van wijngaard naar wijngaard …

︿

Dag 14 - 15: Vertrek boetiek rondreis Zuid-Afrika, terugvlucht

Vandaag eindigt je Zuid-Afrika boetiekreis. In de loop van de middag of avond (afhankelijk van je vlucht) rijd je naar de luchthaven, waar je de huurauto inlevert en naar huis vliegt. De volgende dag land je op Schiphol met veel bijzondere indrukken van je luxe reis door Zuid-Afrika.

Vlieg je later op de dag, dan is het leuk om te lunchen bij een winery onderweg of in Stellenbosch. Logisch op je route naar Kaapstad airport en net even anders dan Franschhoek. Lunch in de monumentale oude Dorpstraat en ongetwijfeld kom je ook langs de 200 jaar oude Oom Samie se Winkel. Ga zeker even naar binnen. Je boetiekreis verlengen met 'n nachtje Stellenbosch, of Drakensberg? Alles is mogelijk, vraag je Zuid-Afrika reisexpert Tanja.

Dag 14 - 15: Vertrek boetiek rondreis Zuid-Afrika, terugvlucht

Vandaag eindigt je Zuid-Afrika boetiekreis. In de loop van de middag of avond (afhankelijk van je vlucht) rijd je naar de luchthaven, waar je de huurauto inlevert en naar huis …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Tanja

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Zuid-Afrika: