ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Guatemala rondreis active

reisduur:
14 dagen / 13 nachten
route:
Belize City - Tikal - San Ignacio - Hopkins- Ambergris Caye
reissom:
va. € 2205,- (p.p. bij 2 volw.) (Boek zelf je retourvlucht)

Eigenwijs, dat moet je voor deze reis wel een beetje zijn. Want dit is een anders-dan-anders trip: Twee weken alléén de exclusieve highlights van Belize. Niet afzien maar comfortabele, kleinschalige hotels. Een geweldige combi van cultuur (Tikal), natuur (San Ignacio) en wit palmenstand (de Caye’s) waarmee je jezelf én je partner verwent.

Want je verblijf is top: een koloniale villa in Belize stad, een jungle lodge bij Tikal, avontuurijke ‘glamping’ in het subtropische woud van San Ignatio, een strandvilla in het Garifuna plaatsje Hopkins en een cool duikresort op Ambergris Caye. Kortom, hét bewijs dat sportief bezig zijn en comfortabel genieten goed samen gaat.

Je kunt Guatemala & Belize ook combineren met een rondreis door Mexico. Zoals je ziet, kan het allemaal. Je lokale reisspecialist, local Hero Valeria, regelt het voor je.

Inclusief:
- privétransfer bij aankomst;
- 12 overnachtingen, in Tikal en Chaa Creek met ontbijt en diners;
- alle privé transfers;
- assistentie van je local Hero;

Exclusief:
- internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden;
- kleine lokale transfers;
- boottickets Ambergris Caye v.v. (ca. US$ 28,- p.p. enkele reis);
- extra excursies;
- overige entreegelden.

Wat is de beste reistijd voor Belize en Guatemala?

Het klimaat in Guatemala en Belize is subtropisch. Je kunt er eigenlijk het hele jaar door wel naar toe. De temperatuur is eerder afhankelijk van de hoogte dan van de maand: in het laagland, tot ca 750 meter is het heet en vochtig, tussen de 25-40 C, tot ca. 1500 meter is het gematigd warm, zo tussen de 15 en 25 C, daarboven koelt het ’s nachts snel af en kan het vriezen.

Tussen half november en half mei is het meestal droog. In het regenseizoen, van mei t/m oktober, onze zomer, kunnen er overdag korte maar hevige buien vallen maar daartussen schijnt de zon uitbundig en warm blijft het altijd. In de tropische regen- en nevelwouden regent het zeker negen maanden per jaar veelvuldig.  Wel moet je van half juli t/m oktober rekening houden met het risico op orkanen. In de meeste gevallen zwakt de orkaan al af tot een tropische depressie. Vooral aan de kust bij Cancún en Playa del Carmen en in Belize kun je er last van hebben.  

Heb ik een visum nodig voor Belize of Guatemala?

Voor de reizen naar Guatemala of Belize is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van deze landen nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten.

Heb ik vaccinaties nodig voor Belize of Guatemala? 

Vaccinaties voor Guatemala en Belize zijn niet verplicht. Aangeraden worden dtp en hepatitis A. Gaat je in het zuiden dieper de binnenlanden in dan zijn malariapillen verstandig. Guatemala kent een beperkt malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe.

Ook dengue komt voor, de muggen die dit overbrengen steken overdag, dus zorg ook dan voor een goede bescherming. Ook komt Zika voor, overgebracht door dezelfde muggen. Niet gevaarlijk behalve voor zwangere vrouwen. Check met de GGD of je huisarts voor het laatste advies.

Ga in ieder geval goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis.  

Hoeveel tijdverschil is er met Guatemala en Belize? 

In Guatemala en Belize is het  gedurende onze zomertijd 8 uur vroeger als in Nederland. In de wintertijd is het 7 uur vroeger.

Is het veilig in Belize en Guatemala?  

Guatemala en in mindere mate Belize zijn arme ontwikkelingslanden waar de verschillen tussen rijk en arm groot zijn. Je moet er daarom extra opletten. Maak kopieën van je reisdocumenten en mail die naar jezelf. Wees alert, gebruik de hotelkluisjes indien aanwezig, neem geen sieraden mee als dat niet nodig is, ga niet alleen naar afgelegen stranden en vermijdt, zeker bij donker afgelegen zijstraten / wijken. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, reisadviezen.nl

Welke kleding neem ik mee naar Belize en Guatemala? 

Zorg voor luchtige katoenen kleding in laagjes, slippers en stevige wandelschoenen. Reis je per bus dan is een warme sweater handig, de airco staat vaak hard te loeien, net als in sommige restaurants. Ook op het water koelt het soms snel af. Een petje of zo tegen de zon (is erg sterk) is een must net als goede zonnebrandcrème. Naar kerken en indiaanse dorpen ga je niet in short. Neem een omslagdoek mee om schouders en knieën te bedekken, ook handig voor op het strand. Aan de kust kun je wel zomer gekleed gaan. Men is erg sociaal maar de cultuur is vrij traditioneel. Het ‘machismo’, mannelijk chauvinisme is sterk. Reis je als vrouw alleen, kleed je dan niet uitdagend en vermijdt in vervelende situaties direct oogcontact. Mannen dragen in restaurants geen korte broek. Beleefdheid is belangrijk, men groet elkaar altijd uitgebreid en valt nooit met de deur in huis. Uitnodigingen sla je alleen indirect af, nooit gelijk. Te laat komen of helemaal niet, is geen probleem, men snapt dan dat is anders blijkbaar urgenter was.

Hoe betaal ik in Belize en Guatemala?

In Guatemala betaal je met de Quetzal, in Belize met de Belize Dollar. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. In de grote steden kun je pinnen bij de automaten met cirruslogo. Doe dat wel bij daglicht en tijdens de openingstijden van de banken. Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. In het binnenland en in de kleine dorpen zijn uiteraard geen pinautomaten, denk daar aan. Creditcards zijn in de grote toeristische plaatsen ok maar soms is een Visa creditkaart beter, niet overal wordt de Mastercard / Maestro geaccepteerd. De Banquetzal en Banco G y T accepteren Master/Cirrus en de meeste andere banken Visa. Neem ook wat cash dollars mee, die zijn overal gemakkelijk in te wisselen. Bedenk verder dat het prijsniveau in Belize hoger ligt dan je denkt, in ieder geval boven dat in Mexico en Guatemala. Let op dat het niet altijd duidelijk is of een prijs in Belizaanse of in Amerikaanse dollars vermeld staat. In toeristische centra kun je vaak met Amerikaanse dollars betalen.

Is fooi gebruikelijk in Belize en Guatemala? 
In de toeristische plaatsen als Antigua, Panajachel, Flores, Caye Caulker enz. wordt een scala van excursies aangeboden. Ga  niet voor de allergoedkoopste, de grotere bedrijven zijn doorgaans professioneler, hebben betere gidsen en zorgen, nog belangrijker, voor verzekering en veiligheid. Fooien zijn gebruikelijk bij veel services, reken op ca. 10%. Rekeningen in bars/ restaurants zijn soms inclusief servicekosten maar dan nog wil men graag die 10%. Vraag altijd tevoren om de prijs en controleer je wisselgeld, vaak wordt te weinig teruggegeven.

Welke stekker heb ik nodig in Guatemala en Belize? 

De stopcontacten in Guatemala werken op 110-120 volt, je hebt een verloopstekker nodig. In Belize is er ook 110 V en Amerikaanse stekkers (2 platte polen) Nederlandse mobieltjes werken alleen als het een zgn. tri-band toestel is. Op het platteland of de kleinere eilanden voor de kust van Belize laat de bereikbaarheid te wensen over. Mailen / Whats appen via internet is het best.

Hoe reis ik door Guatemala en Belize? 

Het wegennet in Guatemala en Belize is slechter als dat in Mexico. Vandaar ook dat als je deze landen combineert je de huurauto aan de grens achterlaat. Guatemala en Belize bereis je per lokale bus. Dat zijn niet de vrij gevaarlijke lokale ‘kippenbussen’ (doorgaans kleurige afgedankte Amerikaanse schoolbussen) maar speciale transferbussen die reizigers uit alle windstreken van de ene bestemming naar de andere brengen. In Belize reis je wél met het openbaar vervoer (de schoolbus). Dit omdat men hier geen buitenlandse vervoerders toelaat. Je regelt deze ter plaatse (men spreekt in Belize gewoon Engels) en van onze local Hero ontvang je info over lijnen, busstations en vertrektijden. Vervoer van en naar de busstations regel je zelf voordelig per taxi, wel zo veilig, te voet raden we niet aan.

Waar verblijf je in Guatemala en Belize? 

Op je rondreis slaap je in diverse soorten hotels. We kiezen zoveel mogelijk voor authentieke middenklas hotels met privé faciliteiten, soms zwembad(je). Homestays zijn uiteraard simpeler, aan de kust kun je lekker upgraden en ook wat luxere hotels met zwembad kiezen, of, als je wilt, een all-inclusive resort. Niet echt local, wel lekker om je vakantie te besluiten. Vraag je local Hero om tips. Eten en drinken In de grotere plaatsen vind je genoeg keuze aan restaurants zowel lokale als bijvoorbeeld Italiaans, Mexicaans of Oosters. Simpele eettentjes heten geen restaurant maar comodores (eetgelegenheden). De hoofdmaaltijd van de dag is de lunch (almuerzo). Vaak is er een daghap (comida corrida) van rijst, aardappels, kip of vlees en groenten. Mais en bonen staan al sinds de tijd van de Mayas op het menu. Het diner, cena, is eigenlijk niet anders als de lunch. Ontbijten (desayuno) doet men meestal eenvoudig met koffie, fruit en wat zoets. Op straat en op de markt kun je diverse hapjes en snacks kopen: warme mais (elotes), gevulde mais hapjes (tamales) taco’s en tortilla’s. Daarbij verse fruitdrankjes milkshakes en bier (cerveza). Drink geen kraanwater, agua (sin or con) gaz is overal te koop. Koffie valt gek genoeg tegen in een koffieproducerend land als Guatemala. Alleen in speciale café ’s krijg je een sterke espresso, verder eerder een slappe koffie Americano. In Belize is rum dé drank, vooral de oude met kokossmaak is speciaal. Voor in de bus onderweg is het handig altijd wat drinken en snacks bij je te hebben.

 

Vluchtinformatie Guatemala en Belize

Zelf boeken
Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:  

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.  
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.  
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.  
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.  
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar
De meeste reizigers vliegen naar de hoofdstad Guatemala stad. Je kunt ook direct naar Belize City vliegen, veelal via de USA. Voordelig, als je combineert met Mexico, is vliegen naar Cancun in Yucatan, je maakt dan qua route een rondje Mexico, Guatemala, Belize, de beroemde reizigers ‘Maya Route’, zie ook de route van de budgetreis.

Maatschappijen  
Vlieg je naar Cancun dan zijn er veel mogelijkheden. Een comfortabele verbinding naar Guatemala stad is per KLM via Panama Stad. Of vlieg via de USA, bijvoorbeeld met Lufthansa of United via Houston. Vanaf Brussel vlieg je met Delta via Atlanta naar Guatemala stad. Naar Belize City vlieg je doorgaans met Delta of United.

Kosten  

Reken op tenminste €1100,- voor een retour, soms wat lager, in het hoogseizoen. Er zijn soms nog goedkopere mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Vroeg boeken loont altijd.

Tijden  

* De meeste maatschappijen komen dezelfde dag nog aan. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips  
* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.  
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM voordeelweken.  
Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde  ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard. Echter ben je na 1 maart 2011 in onder meer Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen geweest dan is een visum vereist. Regel dat minimaal 2 maanden tevoren. 
* Doe je koffer of andersoortige bagage niet op slot. (tenzij TSA slot) Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zo nodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook door het ANVR aangeraden gebruik te maken van bagagebanden om zo eventuele schade aan de koffer en bagage te voorkomen.

Binnenlandse vluchten  
Mochten die nodig zijn dan regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route, houdt alles bij en verwerkt wijzigingen direct in je reisschema.

reisduur:
14 dagen / 13 nachten
route:
Belize City - Tikal - San Ignacio - Hopkins- Ambergris Caye
reissom:
va. € 2205,- (p.p. bij 2 volw.)
Eigenwijs, dat moet je voor deze reis wel een beetje zijn. Want dit is een anders-dan-anders trip: Twee weken alléén …
︿

Inclusief:
- privétransfer bij aankomst;
- 12 overnachtingen, in Tikal en Chaa Creek met ontbijt en diners;
- alle privé transfers;
- assistentie van je local Hero;

Exclusief:
- internationale vluchten (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden;
- kleine lokale transfers;
- boottickets Ambergris Caye v.v. (ca. US$ 28,- p.p. enkele reis);
- extra excursies;
- overige entreegelden.

Wat is de beste reistijd voor Belize en Guatemala? Het klimaat in Guatemala en Belize is subtropisch. Je kunt er eigenlijk …
︿
Vluchtinformatie Guatemala en Belize Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst Belize, verblijf Belize City

Wie vanuit Amsterdam vliegt kan via de USA (een of meer stops) reizen. Voordeliger en soms sneller, is vliegen naar Cancun en dan de nachtbus naar Belize City nemen, je komt dan ’s ochtends vroeg aan. Neem zelf een taxi van de luchthaven of het busstation naar je eerste kleinschalige hotel, The Great House, een sfeervol koloniaal hotel in een klassieke houten villa.

Belize stad is vooral een stad vanwaar je weer doorreist. Bezienswaardig zijn de St. Johns kathedraal en de drukke vismarkt. Het kleine toeristische centrum rond de haven, vlakbij je hotel, ligt op loopafstand, een prima plek voor een hapje in een van de restaurants.

local Hero

Ga ’s avonds, als je uit wilt, alleen met een tevoren gebelde taxi op weg, ook voor de korte afstanden, niet alle wijken van de stad zijn veilig.

meet the locals

Dag 1: Aankomst Belize, verblijf Belize City

Wie vanuit Amsterdam vliegt kan via de USA (een of meer stops) reizen. Voordeliger en soms sneller, is vliegen naar Cancun en dan de nachtbus naar Belize City nemen, je …

︿

Dag 2 - 3: Belize naar Tikal, bezoek de ruïnes

Vandaag op je gemak ontbijten en dan privé transfer van ca. 4 uur naar Flores. Onderweg krijg je een goede indruk van het landschap. Langzaam en kom je in het tropisch oerwoud. Je overnacht niet in Flores maar in Tikal, direct bij de ruïnes. Bijzonder overnachten.

Tikal dat is 16 km2 Maya ruïnes (zo’n 3000 totaal) midden in het oerwoud. Juist die ligging en de ochtend- of avondmist die ze een mysterieus tintje geeft, maakt Tikal zo bijzonder. Vanuit je hotel loop je zo naar de ingang. Wie wil, boekt een privé sunrise tour met een kundige lokale gids.

local Hero

Je entreeticket Tikal (ca. US$ 22,-) koop je zelf een of meer dagen tevoren bij de bank Banrural (kantoren overal in Guatemala). Er zit er ook een bij de ingang van Tikal maar die gaat om 06.00 uur open en er staat vaak een rij. Doe je de sunrise tour dan moet je sowieso al een ticket hebben. Neem een petje, zonne- en muggen crème, goede schoenen, water en wat snacks mee en laat waardevolle spullen achter in de kluis van je hotel. Kies ook zelf hoe laat je terug wilt, om 12.30, 15.00 of 17.00 uur.

Dag 2 - 3: Belize naar Tikal, bezoek de ruïnes

Vandaag op je gemak ontbijten en dan privé transfer van ca. 4 uur naar Flores. Onderweg krijg je een goede indruk van het landschap. Langzaam en kom je in het …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ixpanpajul Nature Park. Reken op ca. € 40,- p.p.

  • Ixpanpajul Nature Park. Reken op ca. € 40,- p.p.

  • Reken op ca. € 30,- p.p.

  • Reken op ca. € 30,- p.p.

Dag 4: Rondreis Belize, naar San Ignacio

Vandaag ga je de grens over met Belize. Een shuttlebusje brengt je in ca. 2 uur naar Melchor de Mencos. Vanaf de grens neem je zelf een taxi voor de korte rit (kwartiertje) naar San Ignacio. Je verblijft in luxe glamping tenten in Belize’s beste jungle resort, het 5 sterren Cha Cheek hotel, midden in een prachtige omgeving en met veel excursie mogelijkheden.

San Ignacio zelf is een gezellig, ongecompliceerd dorp met restaurants en cafeetjes en ideaal uitgangspunt voor allerlei activiteiten. Populair is de kano trip over de Barton Kreek, waarbij je door verschillende grotten vaart. Een ander uitje is de ATM, geen flappentap, maar afgekort de Actun Tunichil Muknal grot.

Dag 4: Rondreis Belize, naar San Ignacio

Vandaag ga je de grens over met Belize. Een shuttlebusje brengt je in ca. 2 uur naar Melchor de Mencos. Vanaf de grens neem je zelf een taxi voor de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • reken op ca. US$ 110,- p.p.

  • reken op ca. US$ 110,- p.p.

  • Dagtour, ca. €70,- p.p

  • Dagtour, ca. €70,- p.p

Dag 5 - 6: San Ignacio, Cha Creek glamping

Naast de luxe villa’s van Cha Creek (diverse meerprijzen op aanvraag) zijn er houten safari bungalows op houten vlonders / palen midden in het regenwoud.  Ze zijn comfortabel, maar hebben geen elektra en een gedeelde eigen badkamer. Betaalbaar: eerst een of twee nachtjes in de houten glamping cabañas, dan aftoppen met verblijf in de villas van het kleinschalige hotel zelf.

Cha Creek heeft een mooi aangelegd zwembad, terrassen en een uitstekend restaurant. Een ideale combi van luxe en avontuur. Op een van de dagen maak je een trip met een rubberband over de rivier (tubing) maar je kunt uiteraard ook boeken voor de verschillende excursies.

Dag 5 - 6: San Ignacio, Cha Creek glamping

Naast de luxe villa’s van Cha Creek (diverse meerprijzen op aanvraag) zijn er houten safari bungalows op houten vlonders / palen midden in het regenwoud.  Ze zijn comfortabel, maar hebben …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • ca. US$ 100,- hele dag all-in.

  • ca. US$ 100,- hele dag all-in.

Dag 7 - 9: San Ignacio naar Hopkins, relaxen aan het zwembad

Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald voor de rit (ca. 3 uur) langs sinaasappel- en bananen plantages naar Hopkins. Het lijkt alsof je een grens over bent gegaan: welkom in de Engels sprekende Afrikaanse Cariben, centrum van de Garifuna cultuur. Hopkins is een stoffig, nauwelijks toeristisch en vriendelijk dorp met kleurige houten huisjes en rum cafés aan de hoofd (zand) straat.

Je verblijft in de strandvilla’s van het comfortabele Hopkins Bay Resort, direct aan de oceaan. Een duik in het zwembad of in de turquoise zee ervoor en dan je hangmat onder de palmen. Gaat dat vervelen: ga per 4WD naar het Cockscomb Jaguar Reserve. Veel flora en fauna, het meest de blauwe morpho vlinders, het minst (een pootafdruk van) de uiterst schuwe jaguar.

local Hero

Garifuna zijn donkere afstammelingen van Afrikaanse schipbreukelingen die zich, gemixt met de oorspronkelijke Arawak indianen, vestigden aan de Caribische kusten van Belize, Honduras, Costa Rica en Nicaragua. De Engels sprekende Garifuna (Garinagu) hebben hun eigen cultuur en muziek, die wel iets weg heeft van oorspronkelijke reggae. Het levenstempo is uiterst relaxt, men leeft er net als tientallen jaren geleden van de visvangst en zelfvoorzienende landbouw.

Dag 7 - 9: San Ignacio naar Hopkins, relaxen aan het zwembad

Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald voor de rit (ca. 3 uur) langs sinaasappel- en bananen plantages naar Hopkins. Het lijkt alsof je een grens over bent gegaan: welkom …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • ca. US$ 25,- p.p.

  • ca. US$ 25,- p.p.

  • reken op ca. €90,- p.p. incl. vervoer, lunch en gids.

  • reken op ca. €90,- p.p. incl. vervoer, lunch en gids.

Dag 10 - 12: Hopkins naar Ambergris Caye

Een bijzondere overnachting in het 5 sterren Ramon’s Village in San Pedro in een comfortabele strand cabaña tussen de kokospalmen. Een geweldige locatie, tropische tuin zwembad en natuurlijk het witte strand, veel beter wordt het niet. Het hotelresort heeft bovendien een uitstekende duikschool.

Op één van deze dagen maak je een zeiltrip (10-17.00 uur) over het rif naar het Hol Chan Marine Reserve. Je stopt onderweg op drie plekken om te snorkelen. Met wat geluk zie je roggen, verpleegster haaien of de beroemde zeekoe (Manatee). In ieder geval veel kleurige vis. Alle materialen, entree en uitgebreide lunch aan boord zijn inbegrepen.

local Hero

Voor ervaren duikers is vanaf Ambergris de beroemde Blue Hole niet te missen. Een van de beste duikspots ter wereld met een duik tot 42 meter diepte voor gevorderden, zoals ooit de Franse onderwater ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau. De trip is ter plaatse te boeken maar uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 10 - 12: Hopkins naar Ambergris Caye

Een bijzondere overnachting in het 5 sterren Ramon’s Village in San Pedro in een comfortabele strand cabaña tussen de kokospalmen. Een geweldige locatie, tropische tuin zwembad en natuurlijk het witte …

︿

Dag 13 - 14: Vertrek Belize, terugvlucht Belize City

Vanochtend pak je je spullen weer bij elkaar voor de watertaxi van Ambergris  terug naar het vasteland, ca. US$ 50,-. Na een halfuurtje varen komt Belize stad in zicht. In de haven pak je een taxi naar de luchthaven. Vlieg je vanaf Cancún, neem dan vanaf Ambergris de watertaxi naar Chetumal (ca. US$ 28,- ) en vervolgens de 1e klas lijnbus naar Cancún. Aankomst in Amsterdam, de volgende ochtend vroeg.

Liever combineren met Mexico? Dat kan! Vraag je lokale reis-expert, local Hero Valeria, naar de mogelijkheden.

Dag 13 - 14: Vertrek Belize, terugvlucht Belize City

Vanochtend pak je je spullen weer bij elkaar voor de watertaxi van Ambergris  terug naar het vasteland, ca. US$ 50,-. Na een halfuurtje varen komt Belize stad in zicht. In …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Valeria

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Guatemala: