Actuele informatie

De impact van het coronavirus op de reiswereld is enorm. We begrijpen het dan ook goed dat je vragen hebt over je geboekte reis.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en hebben dagelijks contact met onze local Hero's, de reisexpert op de bestemming. We volgen de adviezen van reisbrancheorganisatie ANVR, SGR, RIVM en Buitenlandse Zaken en zetten alles op alles om je te helpen. 

Annuleren of uitstellen van je geboekte reis

Op dit moment hebben bijna alle landen een code oranje of rood reisadvies. Dat betekent dat op dit moment vakantiereizen naar deze bestemmingen niet doorgaan. Is dit het geval voor jouw reis, dan nemen wij uiterlijk een maand voor je geplande vertrek contact met je op. 

Twijfel je of jouw geboekte reis door kan gaan, maar duurt het nog even voor je vertrekt, neem dan gerust alvast contact op met ons kantoor in Nederland. Wij denken met je mee en adviseren je graag over de opties. Vaak is volledig annuleren niet nodig en kun je ook je reis omboeken naar een andere bestemming en/of reisperiode, zodat je nog steeds op vakantie kunt. We vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel op reis gaat.

Ook als jouw vakantiebestemming veilig is, maar je je toch zorgen maakt, kunnen wij je reis omboeken of uitstellen. Het maakt daarbij niet uit op welke datum je vertrekt. We wijken daarmee in positieve zin af van de ANVR-reisvoorwaarden met als doel samen met jou een passende oplossing te zoeken. 

Boek je jouw reis om naar een andere periode of bestemming, dan kunnen er andere prijzen van toepassing zijn. We gaan zo coulant mogelijk om met eventuele meerkosten en doen ons best deze tot een minimum te beperken. Wat de precieze kosten zijn verschilt per reis en situatie. We informeren je daar altijd persoonlijk over. 

Uiteraard ben je vrij om je reis zelf te annuleren voordat wij je laten weten of je reis door kan gaan. Hieraan zijn reguliere annuleringskosten verbonden.

Vliegtickets

Bij Local Hero Travel boek je zelf je internationale vliegtickets. We begrijpen dat je het nu spannend vindt om een internationale vlucht te boeken. Met onze blog 'Veilig vliegen in 2021' helpen wij je graag op weg.

Heb je vragen over het omboeken van je reeds geboekte ticket of wil je deze annuleren, dan kun je het beste direct contact opnemen met de vliegmaatschappij waar je geboekt hebt. Op vliegtickets.nl vind je handige informatie over het omboekings- en annuleringsbeleid per luchtvaartmaatschappij.

Je reissom

Over je betaalde of nog te betalen reissom hoef je je geen zorgen te maken. Local Hero Travel is een financieel gezond bedrijf en bovendien aangesloten bij SGR. Zo ben je ervan verzekerd dat je de vooruitbetaalde reissom terugkrijgt, mochten wij door financieel onvermogen je reis niet kunnen uitvoeren. Als betalingen niet plaatsvinden, zijn wij genoodzaakt dit als een annulering te behandelen en rekenen we de annuleringskosten aan je door.

Meer informatie? Bel voor advies gerust ons kantoor in Arnhem.

Meer lezen

- Op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je het actuele reisadvies per bestemming

- Op deze website tref je per land actuele maatregelen, ook maatregelen buiten corona om

- Het laatste nieuws over corona lees je op de website van het RIVM