Op dit moment zijn er veel vragen over het coronavirus en de impact daarvan op onze reizen. Veel landen hebben reisbeperkingen ingesteld om het virus beheersbaar te houden. Wij hebben contact met al onze reizigers die voor 1 mei zouden vertrekken en assisteren reizigers die nu op reis zijn. Wij evalueren de situatie dagelijks en verwachten dat de genomen maatregelen ervoor zorgen dat er op niet al te lange termijn weer gereisd kan worden.

Annuleren of wijzigen van je reis

Twijfel je of jouw geboekte reis door kan gaan vanwege het coronavirus, neem dan gerust contact op met ons kantoor in Nederland. Wij denken met je mee. Soms is volledig annuleren niet nodig en kan je ook je reis omboeken naar een andere bestemming en/of reisperiode, zodat je nog steeds op vakantie kunt.

Als er door het Ministerie van Buitenlandse zaken een rood reisadvies (niet reizen) is afgegeven met als oorzaak het coronavirus en je vertrekt binnen een maand, dan kun je jouw reis zonder extra kosten uitstellen. Eventuele meerkosten omdat je in een ander seizoen reist, dien je uiteraard wel te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om je reis te annuleren, je ontvangt in dat geval geen cash geld terug maar een zogenaamd coronavoucher. Deze coronavoucher heeft de waarde van de reissom die je ons hebt betaald.

Als er door het Ministerie van Buitenlandse zaken een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen) voor je reisbestemming is afgegeven i.v.m. het coronavirus en je vertrekt binnen een maand, dan kun je je reis eveneens uitstellen. Eventuele meerkosten zijn voor je eigen rekening. Uiteraard doen we ons best de kosten zoveel mogelijk te beperken. Ook kun je je reis annuleren, hiervoor gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.

Als er één tot twee maanden voor je vertrek een rood of oranje advies wordt afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken met als oorzaak het coronavirus kun je in overleg met ons je reis uitstellen. Eventuele meerkosten zijn voor je eigen rekening. Als je wilt annuleren gelden de normale annuleringsvoorwaarden die te lezen zijn in onze reisvoorwaarden.

Begint je reis over meer dan twee maanden dan raden wij je aan om af te wachten hoe de situatie zich ontwikkelt. Indien je wil toch wilt annuleren, dan gelden onze normale annuleringsvoorwaarden.

Je reissom

Over je betaalde of nog te betalen reissom hoef je je geen zorgen te maken. Local Hero Travel is een financieel gezond bedrijf en bovendien aangesloten bij SGR. Zo ben je ervan verzekerd dat je de vooruitbetaalde reissom terugkrijgt, mochten wij door financieel onvermogen je reis niet kunnen uitvoeren. 

Meer lezen

- Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je het actuele reisadvies per bestemming; 
- Op deze website tref je per land de actuele maatregelen aan. Het betreft ook maatregelen buiten corona om; 
- Het laatste nieuws over corona lees je op de website van het RIVM.