De impact van het coronavirus op de reiswereld is enorm. We begrijpen het dan ook goed dat je vragen hebt over je geboekte reis of over de reis die je aan het plannen bent.

Wij houden de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten en hebben dagelijks contact met onze lokale reisexperts. We volgen de adviezen van reisbrancheorganisatie ANVR, SGR, RIVM en Buitenlandse Zaken en zetten alles op alles om je te helpen. 

Kan ik nu een reis boeken?

Bij Local Hero Travel kun je "op zeker" boeken: reserveren met een garantie tot uitstellen of omboeken als dat onverhoopt nodig is. Eventuele meerkosten omdat je in een ander seizoen reist, dien je wel te betalen. Voor binnenlandse vluchten en reizen naar de Galapagos gelden afwijkende voorwaarden. Je local hero informeert je hierover in de offerte. 

Zodra reizen weer mogelijk is, is het fijn om te weten dat je local hero ter plaatse is en je 24/7 bij hem of haar terecht kunt. Zelfs voor last minute aanpassingen onderweg. Dit zorgt voor maximale zekerheid en flexibiliteit, precies wat je nodig hebt als je de komende maanden een vakantie boekt.

Annuleren of wijzigen van je geboekte reis

Twijfel je of jouw geboekte reis door kan gaan vanwege het coronavirus, neem dan gerust contact op met ons kantoor in Nederland. Wij denken met je mee. Vaak is volledig annuleren niet nodig en kan je ook je reis omboeken naar een andere bestemming en/of reisperiode, zodat je nog steeds op vakantie kunt. We vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel op reis gaat. Ook als jouw vakantiebestemming veilig is, maar je je toch zorgen maakt, kunnen wij je reis omboeken of uitstellen. Het maakt daarbij niet uit op welke datum je vertrekt. We wijken daarmee in positieve zin af van de ANVR-reisvoorwaarden met als doel samen met jou een passende oplossing te zoeken. 

Als er door het Ministerie van Buitenlandse zaken een rood reisadvies (niet reizen) is afgegeven met als oorzaak het coronavirus en je vertrekt binnen een maand, dan kun je jouw reis zonder extra kosten uitstellen. Eventuele meerkosten omdat je in een ander seizoen reist, dien je uiteraard wel te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om je reis te annuleren, je ontvangt in dat geval geen cash geld terug maar een zogenaamd coronavoucher. Deze coronavoucher heeft de waarde van de reissom die je ons hebt betaald.

Als er door het Ministerie van Buitenlandse zaken een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen) voor je reisbestemming is afgegeven i.v.m. het coronavirus en je vertrekt binnen een maand, dan kun je je reis eveneens uitstellen. Eventuele meerkosten zijn voor je eigen rekening. Uiteraard doen we ons best de kosten zoveel mogelijk te beperken. Ook kun je je reis annuleren, hiervoor gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.

Als er één tot twee maanden voor je vertrek een rood of oranje advies wordt afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse zaken met als oorzaak het coronavirus kun je in overleg met ons je reis uitstellen. Eventuele meerkosten zijn voor je eigen rekening. Als je wilt annuleren gelden de normale annuleringsvoorwaarden die te lezen zijn in onze reisvoorwaarden.

Begint je reis over meer dan twee maanden dan raden wij je aan om af te wachten hoe de situatie zich ontwikkelt. Indien je wil toch wilt annuleren, dan gelden onze normale annuleringsvoorwaarden.

Vliegtickets

Bij Local Hero Travel boek je zelf je internationale vliegtickets. We begrijpen dat je het nu spannend vindt om een internationale vlucht te boeken. Met onze blog 'Corona: veilig vliegen' helpen wij je graag een beetje op weg.

Heb je vragen over het omboeken van je reeds geboekte ticket of wil je deze annuleren, dan kun je het beste direct contact opnemen met de vliegmaatschappij waarbij je geboekt hebt. Op vliegtickets.nl vind je handige informatie over het omboekings- en annuleringsbeleid per luchtvaartmaatschappij.

Je reissom

Over je betaalde of nog te betalen reissom hoef je je geen zorgen te maken. Local Hero Travel is een financieel gezond bedrijf en bovendien aangesloten bij SGR. Zo ben je ervan verzekerd dat je de vooruitbetaalde reissom terugkrijgt, mochten wij door financieel onvermogen je reis niet kunnen uitvoeren. Als betalingen niet plaatsvinden, zijn wij genoodzaakt dit als een annulering te behandelen en rekenen we de annuleringskosten aan je door.

Situatie per bestemming

Rust, natuur en ruimte. Dat lijken de key woorden bij het langzaam opengaan van reis- bestemmingen in 2020. Niet gek want wie door de vrije natuur reist kan makkelijk(er) afstand houden. Welke bestemmingen precies open gaan de komende tijd kunnen wij natuurlijk niet voorspellen. Vanuit de Nederlandse overheid staan veel landen, buiten Europa, nu nog op oranje. Aangezien dit echter elke dag kan wijzigen houden wij dat scherp in de gaten. Zodra wij daar nieuws over hebben zullen we dat hier delen. In onze blog 'veilig ver op reis in tijden van corona' delen we welke landen wij denken dat ze het eerst weer bereisbaar zijn.

Meer lezen

- Wijs op reis: op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je het actuele reisadvies per bestemming; 
- Op deze website tref je per land actuele maatregelen, ook maatregelen buiten corona om; 
- Het laatste nieuws over corona lees je op de website van het RIVM.