Actuele informatie

De impact van het coronavirus op de reiswereld is enorm. We begrijpen het dan ook goed dat je vragen hebt over je geboekte reis of over de reis die je aan het plannen bent.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en hebben dagelijks contact met onze lokale reisexperts. We volgen de adviezen van reisbrancheorganisatie ANVR, SGR, RIVM en Buitenlandse Zaken en zetten alles op alles om je te helpen. 

Kan ik nu een reis boeken?

Bij Local Hero Travel boek je op zeker: reserveren met een garantie tot uitstellen of omboeken als dat onverhoopt nodig is. Houd rekening met eventuele meerkosten omdat je bijvoorbeeld in een ander seizoen reist. Deze kosten dien je wel te betalen. 

Boek je tussen 19 oktober 2020 en 31 januari 2021 een nieuwe reis met vertrek in 2021, dan mag je je reis tot 45 dagen voor vertrek zonder reden kosteloos annuleren. 

Voor binnenlandse vluchten, een aantal lodges en o.a. cruises naar de Galapagos, Antarctica en Spitsbergen gelden afwijkende voorwaarden. Je local hero informeert je hierover in de offerte.

Eenmaal op reis is het fijn om te weten dat je local Hero ter plaatse is en je 24/7 bij hem of haar terecht kunt. Zelfs voor last minute aanpassingen onderweg. Dit zorgt voor maximale zekerheid en flexibiliteit, precies wat je nodig hebt als je de komende maanden een vakantie boekt.

Annuleren of uitstellen van je geboekte reis

Op dit moment hebben alle landen buiten Europa een code oranje of rood reisadvies. Dat betekent dat vakantiereizen naar deze bestemmingen niet doorgaan. Is dit het geval voor jouw reis, dan nemen wij uiterlijk een maand voor je geplande vertrek contact met je op. 

Twijfel je of jouw geboekte reis door kan gaan maar duurt het nog even voor je vertrekt, neem dan gerust alvast contact op met ons kantoor in Nederland. Wij denken met je mee. Vaak is volledig annuleren niet nodig en kan je ook je reis omboeken naar een andere bestemming en/of reisperiode, zodat je nog steeds op vakantie kunt. We vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel op reis gaat. Ook als jouw vakantiebestemming veilig is, maar je je toch zorgen maakt, kunnen wij je reis omboeken of uitstellen. Het maakt daarbij niet uit op welke datum je vertrekt. We wijken daarmee in positieve zin af van de ANVR-reisvoorwaarden met als doel samen met jou een passende oplossing te zoeken. 

Boek je jouw reis om naar een andere periode of bestemming, dan kunnen er andere prijzen van toepassing zijn. We gaan zo coulant mogelijk om met eventuele meerkosten en doen ons best deze tot een minimum te beperken. Wat de precieze kosten zijn verschilt per reis en situatie. We informeren je daar altijd persoonlijk over. 

Uiteraard ben je vrij om je reis zelf te annuleren voordat wij je laten weten dat je reis niet door kan gaan. Daar zijn reguliere annuleringskosten aan verbonden. Boek je tussen 19 oktober 2020 en 31 januari 2021 een nieuwe reis met vertrek in 2021, dan mag je je reis tot 45 dagen voor vertrek zonder reden kosteloos annuleren. Voor binnenlandse vluchten, een aantal lodges en o.a. cruises naar de Galapagos, Antarctica en Spitsbergen gelden afwijkende voorwaarden. Je local Hero informeert je hierover in de offerte.   

Vliegtickets

Bij Local Hero Travel boek je zelf je internationale vliegtickets. We begrijpen dat je het nu spannend vindt om een internationale vlucht te boeken. Met onze blog 'Corona: veilig vliegen' helpen wij je graag op weg.

Heb je vragen over het omboeken van je reeds geboekte ticket of wil je deze annuleren, dan kun je het beste direct contact opnemen met de vliegmaatschappij waar je geboekt hebt. Op vliegtickets.nl vind je handige informatie over het omboekings- en annuleringsbeleid per luchtvaartmaatschappij.

Je reissom

Over je betaalde of nog te betalen reissom hoef je je geen zorgen te maken. Local Hero Travel is een financieel gezond bedrijf en bovendien aangesloten bij SGR. Zo ben je ervan verzekerd dat je de vooruitbetaalde reissom terugkrijgt, mochten wij door financieel onvermogen je reis niet kunnen uitvoeren. Als betalingen niet plaatsvinden, zijn wij genoodzaakt dit als een annulering te behandelen en rekenen we de annuleringskosten aan je door.

Situatie per bestemming

Rust, natuur en ruimte. Dat lijken key woorden bij het langzaam opengaan van reisbestemmingen. Niet gek want wie door de vrije natuur reist kan makkelijk(er) afstand houden. Welke bestemmingen precies open gaan de komende tijd kunnen wij natuurlijk niet voorspellen. Vanuit de Nederlandse overheid staan alle landen buiten Europa nog op code oranje of rood. Aangezien dit elke dag kan wijzigen houden wij dat scherp in de gaten. Zodra wij nieuws hebben zullen we dat hier delen. Je vindt de bestemmingen die bereisbaar zijn in de rechterkolom op deze pagina. In onze blog 'veilig ver op reis in tijden van corona' delen we de landen waarvan wij denken dat ze het eerst weer bereisbaar zijn.

Corona proof reizen met Local Hero Travel

  • Je reist individueel en weg van de massa
  • Je slaapt in kleinschalige hotels en guesthouses
  • 24/7 assistentie van je ervaren local Hero ter plaatse
  • Flexibiliteit, ook na je boeking
  • Snel persoonlijk contact met je local Hero en het team in Nederland

Meer lezen

- Op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je het actuele reisadvies per bestemming; 
- Op deze website tref je per land actuele maatregelen, ook maatregelen buiten corona om; 
- Het laatste nieuws over corona lees je op de website van het RIVM.