Allemaal onderweg...

Mobiele communicatie maakt de wereld kleiner. Nooit was kennismaken met andere landen, culturen en gebruiken zo makkelijk. Reizen zit in ons bloed. Niet alleen Nederlanders vliegen vaker, ook uit andere landen komen steeds meer reizigers.

Het betekent drukte: op luchthavens, op je bestemming en bij de bekende bezienswaardigheden. En ja, ook gevolgen waar jij én de locals niet op zitten te wachten. Maar reizen is: ontsnappen uit de dagelijkse routine, je blik verruimen en nieuwe vrienden maken. Dus? 

Duurzaam? Natuurlijk!

Duurzaam reizen, zou dat niet gewoon moeten zijn? Dat vliegen vervuilend is weet je. Maar je kiest er nu eenmaal voor op reis te gaan. Je plant je trip en verwacht van de mensen die je daarbij helpen, dat ze dat, net als jij, verantwoord doen. 

Niet omdat het moet, maar omdat het vanzelf spreekt. Dat alles goed geregeld is, en dan niet alleen het vervoer of je hotel. Met respect voor natuur en cultuur, met zorg voor de mensen ter plaatse.

Je local Hero

Je local Hero is zelf deel van de lokale gemeenschap. Je kunt er van op aan dat hij of zij je reis niet alleen goed regelt maar dat óók zo verantwoord mogelijk doet. Met respect voor mens en dier, kleinschalig, zo min mogelijk vervuilend. Met kansen voor de locals: op werk, inkomen en op een kennismaking met jou als reiziger. 

Net als onze local Hero’s geloven we dat onze reizigers positief betrokken kunnen worden bij de lokale community. Dat we kunnen afspreken er samen met jou voor te zorgen dat dat verantwoord gebeurt. Aan die afspraak kun je ons, én onze local Hero’s, houden.  

Meer lezen over hoe wij CO2 compenseren en duurzaam, verantwoord reizen stimuleren? We schreven er verschillende blogs over: 'Je reis CO2 compenseren, echt nodig?' en '6 Praktische tips voor duurzaam reizen'.

Veel reisplezier, je local Hero community.