ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Ver vliegen in 2022

30 september 2021 Reistips

Vliegen voelt in het huidige klimaat toch wat anders aan. Je bent op zoek naar meer zekerheid bij het boeken van je vliegticket, je wilt immers voldoende flexibiliteit en niet het risico lopen dat de luchtvaartmaatschappij onverhoopt failliet gaat. Het liefst vlieg je zo rechtstreeks mogelijk en wil je er zeker van zijn dat de gezondheidsmaatregelen goed worden opgevolgd, ook tijdens je vlucht. 

Per bestemming hebben wij de, volgens ons, beste en meest betrouwbare luchtvaartmaatschappijen voor je op een rij gezet.

We hebben, waar mogelijk, gekozen voor grotere (staats)maatschappijen waarbij het risico van faillissement gering is. Ook hebben we gelet op de betrouwbaarheid en uitvoering van de gezondheidsmaatregelen. 

Uiteraard is de uiteindelijke keuze aan jou. Kijk voor algemene informatie ook op onze pagina vliegtickets.

Veilig vliegen per bestemming

Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de meest actuele informatie check ook altijd de website van de betreffende luchtvaart-maatschappij:

Vliegen naar Alaska

Vliegen naar Alaska doe je doorgaans met een overstap in USA of IJsland. Vanuit daar vlieg je door naar Ted Stevens International Airport Anchorage in Alaska. Vliegen kun je het beste met Delta Air Lines, Icelandair of United Airlines. 

Vliegen naar Antarctica

De meest gangbare route om in Antarctica te komen is om via Buenos Aires in Argentinië naar Ushuaia af te reizen. Vanuit Schiphol kun je met KLM rechtstreeks op Buenos Aires vliegen. In Buenos Aires stap je vervolgens over voor je vlucht naar Ushuaia. Vraag je local Hero om tips.

Vliegen naar Argentinië

Wanneer je een rondreis door Argentinië maakt vlieg je op hoofdstad Buenos Aires. KLM vliegt je in ca. 15 uur rechtstreeks op de internationale luchthaven van Buenos Aires. 

Vliegen naar Belize

Vliegen op Belize kun je vanuit Nederland niet rechtstreeks. Meestal vlieg je via USA naar Belize City. Dit kan met KLM, Delta Air Lines en United Airlines. Combineer je je rondreis Belize met buurland Guatemala, vlieg dan via Panama City of Guatemala stad.

Vliegen naar Bolivia

Om in Bolivia te komen vlieg je doorgaans via Lima, de hoofdstad van Peru. Afhankelijk van de route van je rondreis door Bolivia, stap je hier over op een vlucht naar Santa Cruz of La Paz. Zowel Lufthansa als KLM kunnen deze vluchten voor je uitvoeren. 

Vliegen naar Borneo

Op Maleisisch Borneo vlieg je met een tussenstop of overstap in Kuala Lumpur of Singapore. Wij raden je aan om te vliegen met Singapore Airlines.

Vliegen naar Cambodja

Je rondreis door Cambodja kun je starten in Siem Reap of Phnom-Penh. Om in Cambodja te komen heb je altijd een overstap nodig, doorgaans is dit in Kuala Lumpur of Bangkok. Vliegen kan met KLM en Lufthansa. 

Vliegen naar Chili

Naar de luchthaven van Santiago de Chile vlieg je doorgaans met een tussenstop of overstap in Parijs, de USA, London of Buenos Aires, Argentinië. Vluchten worden uitgevoerd door British Airways, KLM, Lufthansa en United Airlines. 

Vliegen naar China

Er zijn verschillende internationale luchthavens in China, keuze afhankelijk van de start van je rondreis. Lufthansa en KLM/Air France vliegen doorgaans met een tussenstop of overstap in Duitsland.  

Vliegen naar Colombia

Je rondreis in Colombia kun je starten in Bogota of in badplaats Cartagena. Op beide internationale luchthavens vliegt KLM doorgaans rechtstreeks. Wel zo makkelijk, want zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om heen te vliegen op Bogota en terug te vliegen vanuit Cartagena. 

Vliegen naar Costa Rica

Je rondreis in Costa Rica start je meestal in San José. KLM vliegt vanuit Schiphol in sommige gevallen rechtstreeks op de internationale luchthaven van San José, anders heb je een overstap, bijv. in Panama. Je kunt er ook voor kiezen om je rondreis Costa Rica te starten in Liberia. Via een tussenstop kun je met KLM naar deze luchthaven vliegen. 

Vliegen op Cuba

De meeste reizigers kiezen er voor om hun rondreis door Cuba in Havana te beginnen. Met KLM kun je vaak rechtstreeks op Havana vliegen. Wil je liever meteen strand, vlieg dan met TUIfly naar de badplaatsen Varadero of Holguin (ook combinaties mogelijk). 

Vliegen naar Ecuador / Galapagos

Een rondreis door Ecuador begin je doorgaans in Quito. Combineer je Ecuador met Galapagos dan kan het handiger zijn om op Guayaquil te vliegen. Beiden luchthavens zijn via rechtstreekse vluchten met KLM te bereiken. Combineren is ook mogelijk.

Voor de Galapagos pak je in Guayaquil een binnenlandse vlucht naar één van de eilanden. Vraag je local Hero om tips of om de binnenlandse vluchten voor je te regelen. Je kunt ook kiezen om vanaf het vaste land per boot naar de Galapagos af te reizen.

Vliegen naar Georgië

Een rondreis Georgië start je doorgaans in de hoofdstad Tbilisi. Je vliegt met Georgian Airlines en KLM in ca. 4 uur rechtstreeks naar Tbilisi. 

Vliegen naar Guatemala

Om in Guatemala te komen vlieg je doorgaans via USA of Panama naar Guatemala Stad. Bij de luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, KLM, Lufthansa en United Airlines kun je een vlucht naar Guatemala City boeken. 

Combineer je Guatemala met Yucatán (Mexico), dan kun je het beste via Cancún vliegen (zie vliegen naar Mexico).

Vliegen naar Indonesië (incl. Java en Bali)

Om in Indonesië te komen heb je vaak een vlucht met overstap. Meestal is dit op Dubai, Singapore of Kuala Lumpur. In sommige gevallen is het een tussenstop en kun je blijven zitten. Met Emirates, KLM en Singapore Airlines kun je vluchten boeken naar diverse bestemmingen in Indonesië. 

Vliegen naar Laos

Wanneer je een rondreis door Laos maakt kun je vliegen op de hoofdstad Vientiane. Om in Laos te komen heb je een overstap nodig, doorgaans vlieg je via Bangkok of Ho Chi Minh City met Air France/KLM en Lufthansa. Ook Etihad Airways en Qatar bieden vluchten aan. 

Vliegen naar Madagaskar

Je rondreis door Madagaskar start met je vlucht naar Antananarivo (Tana). Air France/KLM vliegen naar Madagaskar, doorgaans heb je dan een tussenstop (of overstap) in Parijs. 

Vliegen naar Marokko

Je rondreis Marokko start je doorgaans in Casablanca of Marrakesh. Transavia vliegt van zowel Amsterdam als Eindhoven rechtstreeks naar deze bestemmingen. 

Vliegen naar Mexico

Voor een rondreis Mexico over schiereiland Yucatán kun je het beste vliegen op Cancún. Doorgaans vlieg je via de USA naar de internationale luchthaven van Cancún. Air France/KLM, British Airways, Delta Air Lines, Lufthansa en United Airlines vliegen op Cancún (of rechtstreeks op Mexico City). 

Vliegen naar Myanmar

Een rondreis door Myanmar begin je meestal in Mandalay of Rangoon (Yangon). Je kunt ook vliegen op Naypyidaw. Welke optie je ook kiest, je hebt altijd een tussenstop of overstap om in Myanmar te komen. Vliegen kan met KLM, Lufthansa, en Singapore Airlines. 

Vliegen naar Namibië

Je rondreis door Namibië start in de hoofdstad Windhoek. De internationale luchthaven van Windhoek bereik je via een overstap, afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij stop je meestal in Frankfurt of Johannesburg. Vliegtickets kun je boeken bij Lufthansa.

Vliegen naar Nepal

Je rondreis door Nepal start je meestal in Kathmandu. De stad kent ook een internationale luchthaven waar je via een tussenstop of overstap in Dubai met Air France/KLM en Emirates naartoe kunt vliegen. 

Vliegen naar Nicaragua

De hoofdstad Managua bereik je doorgaans via Panama of USA. Je vliegtickets kun je boeken bij KLM en United Airlines. 

Combineer je je rondreis Nicaragua met buurland Costa Rica, dan kun je je rondreis ook in Costa Rica starten en/of eindigen. Zie vliegen naar Costa Rica.

Vliegen naar Panama

Je rondreis door Panama start je in de meeste gevallen in Panama City. Met KLM vlieg je rechtstreeks op Panama City. 

Vliegen naar Peru

Je rondreis door Peru start je eigenlijk altijd in de hoofdstad Lima. Met KLM kun je rechtstreeks vliegen op de internationale luchthaven van Lima. 

Vliegen naar Spitsbergen

Om in Spitsbergen te komen, vlieg je meestal met een overstap in Oslo naar Longyearbyen. Met Scandinavian Airlines kun je vanuit Europa naar Longyearbyen vliegen. 

Vliegen naar Sri Lanka

Je rondreis door Sri Lanka start op de internationale luchthaven van Colombo. Met Emirates vlieg je met een overstap in Dubai naar Colombo. Met KLM vlieg met je met een overstap in New Delhi/Mumbai naar Colombo. Ook wanneer je je rondreis Sri Lanka combineert met de Malediven reis je via Colombo. 

Vliegen naar Suriname

Je rondreis door Suriname start in Paramaribo. Met KLM kun je vanaf Schiphol rechtstreeks vliegen op de internationale luchthaven van de hoofdstad. 

Vliegen naar Tanzania

Voor je rondreis door Tanzania boek je een vliegticket naar Dar es Salaam, Zanzibar of Kilimanjaro. KLM voert rechtstreekse vluchten uit naar Kilimanjaro Airport. 

Vliegen naar Thailand

Je rondreis naar Thailand start je eigenlijk altijd in Bangkok. Met KLM kun je rechtstreeks op Bangkok vliegen. 

Vliegen naar Vietnam

Voor je rondreis door Vietnam vlieg je op Hanoi of Ho Chi Minh City. Je boekt een vlucht met overstap, doorgaans in Kuala Lumpur of Parijs. KLM biedt vluchten aan naar deze luchthavens in Vietnam. 

Vliegen naar Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika kun je beginnen in Johannesburg of juist in het zuidelijk gelegen Kaapstad. KLM biedt rechtstreekse vluchten aan naar zowel Johannesburg als Kaapstad. Het combineren van beide luchthavens (bijvoorbeeld heen op Johannesburg en terug vanuit Kaapstad) is mogelijk. 

Veilig op reis

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij alle luchtvaartmaatschappijen en op de luchthavens. Op sommige bestemmingen stellen de lokale autoriteiten andere eisen aan mondkapjes. Daarnaast geldt dat op diverse bestemmingen een negatieve PCR test aangetoond moet kunnen worden. Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de gezondheidsmaatregelen voordat je op reis gaat. De laatste informatie vind je op de website van jouw luchtvaartmaatschappij en je local Hero is op de hoogte van alle lokale maatregelen op je bestemming.

Gezondheidsverklaring

Let op: wanneer je gaat vliegen, kan het zijn dat je ook een gezondheidsverklaring moet meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die je van te voren kunt downloaden en invullen. Hiervoor is geen doktersverklaring nodig. Je neemt ingevulde gezondheidsverklaring mee naar de luchthaven en het is verplicht om een mondkapje te dragen. Het kan zijn dat je nog andere reisdocumenten mee moet nemen, check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het laatste nieuws.  

Vluchtverzekering

Tot slot nog een tip: faillissementen in de luchtvaart komen gelukkig relatief weinig voor, maar dat betekent niet dat het nooit kan gebeuren. Het is belangrijk om te beseffen dat de situatie nou eenmaal minder zeker geworden wat invloed heeft op de financiële gezondheid van vliegmaatschappijen. Met een extra verzekering op een vliegticket ben je gedekt tegen een faillissement van de vliegmaatschappij. De verzekeraar keert dan het bedrag van het vliegticket uit. Deze vluchtverzekering kun je afsluiten bij het boeken van je ticket.

Terug naar overzicht