ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Rust, natuur en ruimte: veilig op reis in 2022

Lotte 7 juni 2021 Reistips

Wij zien dat reizigers nu denken aan bestemmingen waar je rust, natuur en ruimte vindt. Niet gek want wie door de vrije natuur reist kan makkelijk(er) afstand houden. Zeker als je met een eigen huurauto op pad gaat. Altijd al prettig om tijdens een rondreis te kunnen gaan en staan waar je wilt, maar in tijden van corona nog fijner. Want met een huurauto op reis is nu extra veilig en verantwoord: met je gezin, partner of reisgenoot onder één dak.

Safari in Afrika

Afrika is ruimte, natuur én wildlife. Iets wat nu extra goed voelt. Denk bij het plannen van je volgende reis aan een safari rondreis door Zuid-Afrika, Tanzania of Namibië. Met een eigen 4x4 kampeer- of huurauto door de Afrikaanse bush speuren naar wilde dieren. Slapen onder de sterren op een campsite of in een aangename lodge met je eigen sanitair. Alle ruimte om je heen en middenin de natuur. Op Nederland Wereldwijd vind je de actuele reisadviezen voor Tanzania, Zuid-Afrika en Namibië. Alvast ideeën opdoen? Bekijk onze rondreizen naar Zuid-Afrika, Tanzania en Namibië.

IJsland

Na 3 uur vliegen zit je midden in een even spectaculaire natuur als in Nieuw-Zeeland. Met je eigen huurauto maak je een selfdrive door IJsland en cruise je langs vulkanen, geisers en ijsmeren. Je topt af in een tropisch blauwe zwemlagune, het kan slechter. Nog een voordeel, ook voor een korte vakantie is IJsland een perfecte bestemming. De grenzen zijn open, op Nederland Wereldwijd vind je het actuele reisadvies IJsland. Wil jij een reis maken naar IJsland? Check dan onze IJsland voorbeeldreizen.

Ruige Kaukasus natuur in Georgië

Georgië is een verrassend modern ‘Alpenland’ en ideaal voor reizigers die graag de natuur intrekken. Perfect omdat je er makkelijk afstand kunt houden. Maak een flinke wandeling door hooggelegen alpine bergweiden, proef wijn in de wijnlanden, doorkruis eeuwenoude steden met kerken en kloosters en ga wildkamperen in een van de nationale parken. Deze nog weinig bezochte Kaukasus bestemming is daarnaast ook nog eens goed te bereizen met een eigen huurauto of auto met chauffeur. Laat je inspireren door onze Georgië voorbeeld rondreizen. Houd op Nederland Wereldwijd het actuele reisadvies voor Georgië in de gaten.

Een selfdrive door Mexico

Liever zon, zee, strand? Denk dan eens aan een selfdrive door Yucatan in Mexico. Dit deel van Mexico is uiterst geschikt voor een rondreis per eigen huurauto: de afstanden zijn kort, de geasfalteerde wegen hebben een goede bewegwijzering en er is onderweg genoeg te zien en doen. Je slaapt in comfortabele en kleinschalige B&B’s met eigen voorzieningen, waardoor je weg blijft bij het massatoerisme. Laat je inspireren door onze Mexico voorbeeld rondreizen. Check op Nederland Wereldwijd het actuele reisadvies voor Mexico.

Jungle in Costa Rica

Met zijn groene jungle, tropische regenwoud en verlaten tropische stranden leent Costa Rica zich uitstekend voor een rondreis per eigen 4WD. Het land kent ontzettend veel natuurparken die je zonder problemen met voldoende afstand kunt bezoeken. ’s Avonds slaap je in kleinschalige hotels met een beperkt aantal gasten. Het land is schoon, heeft kwalitatief goede zorg en laat al weer toeristen toe. Je bent verplicht een lokale Covid verzekering af te sluiten, maar dan mag je wel naar binnen zonder PCR test. Laat je inspireren door onze Costa Rica voorbeeld rondreizen. Check op Nederland Wereldwijd het actuele reisadvies voor Costa Rica.

Andere landen waar je voor een reis in 2022 aan kan denken, zijn:

- Thailand;
- Alaska;
- Vietnam;
- Cuba;
- Galapagos eilanden.

Rechtstreeks én betrouwbaar vliegen

Voordeel van reizen naar Georgië, Mexico, Cuba, Zuid-Afrika en Thailand is dat je er rechtstreeks naar toe kunt vliegen vanuit Nederland. Zonder overstap, waardoor je geen rekening hoeft te houden met een stop op een extra bestemming waar weer andere maatregelen gelden. Dat scheelt een zorg. Naar Costa Rica, Tanzania en Namibië vlieg je niet rechtstreeks, maar vaak kun je met een korte overstap door.

Wil je per bestemming weten welke luchtvaartmaatschappijen volgens ons het best en meest betrouwbaar zijn? We hebben het voor je op een rijtje gezet. We hebben waar mogelijk gekozen voor grotere (staats)maatschappijen waarbij het risico van faillissement bijna nul is. Ook hebben we gelet op de geloofwaardigheid en uitvoering van gezondheidsmaatregelen. Je leest het in ons blog ‘Ver vliegen in 2022'.

Tot slot, altijd contact met je local Hero ter plaatse

Fijn om te weten dat je local Hero ter plaatse is en je tijdens je reis 24/7 bij hem of haar terecht kunt. Zelfs voor last minute aanpassingen onderweg. Dit zorgt voor maximale zekerheid en flexibiliteit, precies wat je nodig hebt als je de komende maanden een vakantie boekt. 

Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij een opleving van het coronavirus kunnen landen strenge maatregelen nemen of opnieuw invoeren. Voor de meest recente, specifieke maatregelen, check altijd Wijs op reis, de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier lees je het actuele reisadvies per bestemming.