Nepal, TOP 5 luxe hotels mét sfeer

Veerle 11 juni 2018 Nepal Reistips

Nepal, dat zijn de bergen. De machtige Himalaya. Die je het best ziet op een trekking langs kleine dorpen en met sneeuw bedekte bergpieken. Maar kun je je Nepal rondreis ook upgraden? Niet alleen overnachten in basic teahouses of community stays maar eens slapen in échte luxe en comfort? Wel zonder in grote onpersoonlijke hotels terecht te komen, luxe Nepal hotels mét sfeer dus.

Arzoo, de lokale reisexpert van Local Hero Travel die er woont, vertelt: ‘Het is een misverstand dat hotels op Nepal reizen altijd eenvoudig moeten zijn. ook de laatste jaren zijn er in Nepal geweldige comfort alternatieven gekomen. Natuurlijk, als je echt hoog de bergen in gaat en/of ver buiten de gebaande paden gaat, dan blijft het aanbod beperkt.

Hier haar favoriete TOP 5 Nepal luxe hotels, elk een ‘local experience’ op zich:

1. Kathmandu, Dwarika hotel
Hotel met een UNESCO Heritage Award, vol historisch Nepalees houtsnijwerk dat door oprichter Dwarika vanaf de jaren ’70 van de kliko en de vuilstort werd gered. Alles behalve sfeerloos: de Nepalese cultuur staat voorop, ook in de restaurants. Daarna een frisse duik in het zwembad.

2. Pokhara, Pavillion Villa hotel Modern eco hotel op een half uurtje van de luchthaven, in een rustige vallei vlakbij Lake Phewa. Slechts 14 comfort villas met o.a. open haard en privé terras met uitzicht over het Annapurna massief.  Eigen organic farm en infinity pool. Eind 2018 zijn er ook ‘tented villa’s’ bij het meer.

3. Dhulikhel, Dwarika hotel 
Het prijzige zusterhotel van Nr 1 in Kathmandu. Een oase van rust midden in de jungle op nog geen uur rijden van Kathmandu luchthaven. Door reizigers terecht ‘Hillside heaven’ genoemd. Fantastisch uitzicht op de bergen en relaxte spa/infinity pool. Om overal van te genieten wel 2 nachten blijven.

4. Ghandruk, Himalaya lodge
Al 25 jaar comfort in West Nepal. Op ca. 2000 meter hoogte op de trekking route ten noorden van Annapurna. Geen oprijlaan maar alleen te voet en per paard bereikbaar. 18 tweepersoonskamers in gebouwtjes rond het historische farmhouse, gerund door gastvrije Ghadruk locals.

5. Chitwan NP, Tiger Tops Tharu lodge
Resort aan de Narayani rivier aan de rand van Chitwan. Geen opsmuk in deze upgrade community jungle lodge maar simpele luxe. Sommige gasten gaan er zelfs van fluisteren… Je slaapt in kamers of comfortabele safari tenten met eigen sanitair. Geen TV, wel de 180 tijgers van Chitwan in de buurt.

Arzoo tenslotte: ik geef het gelijk toe, het zijn niet de ‘gewone’ upgrades, het is prijzig. MAAR: je verblijf is echt een beleving op zich, lees de Tripadvisor reviews. Heb je wat te vieren of wil je jezelf verwennen, boek dan (bijvoorbeeld aan het eind van je reis) in ieder geval één keer zo’n topper. Ik help je graag bij het organiseren van jouw eigen Nepal rondreis.

Terug naar overzicht