ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

5 redenen om naar IJsland te gaan

Naomi 22 april 2021 IJsland Reistips

IJsland is een land dat steeds populairder wordt, maar waarom? Het komt niet alleen door de vriendelijke bevolking of het opspattende lava na een vulkaanuitbarsting. IJsland heeft jou als reiziger veel te bieden. Zo is er naast de unieke en afwisselende natuur ook bijzonder wildlife om te spotten en kun je van je reis een echt selfdrive avontuur maken.

Wat maakt IJsland nou zo’n unieke vakantiebestemming? Welke plekken raden wij je aan te bezoeken tijdens je rondreis door IJsland? Als je er bent geweest, dan weet je misschien ook hoe je ze uit moet spreken. In dit blog geven wij 5 redenen om het avontuur in IJsland aan te gaan.

1. Vulkanen

Het unieke vulkanische landschap is natuurlijk wel een van de 5 redenen om een bezoekje te brengen aan IJsland. Op het IJslandse schiereiland Reykjanes barst op dit moment de Fagradalsfjall uit, dit is één van de vele schildvulkanen op het eiland.

IJsland heeft in totaal zo een 140 vulkanen, waarvan er 30 actief zijn. Rijd vanuit Reykjavik langs enorme lava velden door de Thjorsardalur vallei naar Landmannalaugar. Vanaf hier kun je beginnen met je trekking door de Vondugil kloof naar de top van de Brennisteinsalda, een bergtop met kleurige zwavelafzettingen en stomende luchtgaten.  

2. Selfdrive

De beste manier om IJsland te verkennen is met huurauto. Tijdens een selfdrive door IJsland bepaal je je eigen tempo en kun je er dus ook voor kiezen om van de gebaande paden te gaan. Ontdek bijvoorbeeld het nog onontdekte binnenland van IJsland en verblijf bij de locals tijdens een farmstay.

Even niet zelf rijden, dat kan ook: ga op echte expeditie in een 4WD met ervaren chauffeur. Tijdens de expeditie rijd je over enkele van de meest afgelegen Highland tracks. Langs de oever van de Bjórsá rivier zie je de zelden bezochte watervallen van het binnenland.

3. Hotsprings

Naast avontuur kun je ook goed relaxen in IJsland. Na een dag op expeditie te zijn geweest in een Super Jeep of aan het einde van een dagtrekking, spring je in één van de hotsprings om even bij te komen. IJsland heeft naast de vele vulkanen namelijk ook 160 natuurlijke heetwaterbronnen. Perfect voor een duik om de dag af te sluiten met een drankje en uitzicht op het vulkanische landschap.

4. Wildlife, geisers en fjorden

In IJsland kun je ook goed wildlife spotten, heb je altijd al een walvis van dichtbij willen zien? Stap op de boot vanuit de oude haven van Reykjavik voor een walvis safari. Tijdens je safari kun je op zoek naar de bultrug walvissen, maar daarnaast worden ook vaak dwergvinvissen, bruinvissen en witsnuitdolfijnen gespot.

Nog niet overtuigd dat je tijdens een IJsland rondreis tussen de vulkanen en hotsprings echt op avontuur bent? In IJsland zijn er geisers die eens in de zoveel tijd hete dampen de lucht in spuwen, tot wel meters hoog. In Oost-IJsland kun je als vogelliefhebber je geluk niet op: tussen de hoge bergtoppen met een laagje sneeuw kun je vele vogels spotten.

5. Avontuur in de sneeuw

Even uit de auto? Haal een frisse neus op de sneeuwscooter. De ervaren gidsen leiden je langs valleien en bergtoppen door de sneeuw en over het ijs van de Vatnajökull gletsjers. Dit is één van Europa’s grootste gletsjers die je alleen met gespecialiseerd materieel kunt betreden.

Klaar voor avontuur?

Ben jij al helemaal klaar om opavontuur te gaan in IJsland? Neem dan contact op met local Hero Tamara en stel samen met hem jouw unieke rondreis samen. Of bekijk voor meer inspiratie een van onze voorbeeld rondreizen IJsland.

Terug naar overzicht